La Junta Electoral obliga Anglada a retirar les banderoles i cartells

Si no ho fa en un termini de 12 hores, podria incórrer un delicte de desobediència a l'autoritat

Banderoles de la campanya de Josep Anglada.
Banderoles de la campanya de Josep Anglada. | Adrià Costa
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:01h
La candidatura Som Identitaris ha de retirar totes les banderoles, cartells i altra propaganda repartida per Vic en què aparegui la imatge de Josep Anglada. Així ho ha determinat la Junta Electoral de Zona de Vic després d'excloure'l de la cursa electoral per una sentència de l'Audiència de Barcelona. Si no ho fa en un termini de 12 hores, a partir del moment que rebi la notificació, podrà incórrer un delicte de desobediència a l'autoritat. Particulars i la formació Capgirem Vic van iniciar els tràmits per demanar a la JEZ la retirada de la propaganda electoral del partit xenòfob.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona va ratificar aquest dimecres la decisió de la Junta Electoral de Vic d'excloure'l de la cursa electoral per una sentència de l'Audiència de Barcelona. Se li demana dos anys de presó i la prohibició de ser escollit com a càrrec públic. L'Audiència confirma una sentència del 2017 que el condemnava pels delictes d'amenaces, coacció i contra la integritat moral d'un jove menor d'edat a través de les xarxes socials.

Els plans B d'Anglada

Tot i això, Som Identitaris concorrerà a les municipals amb Josep Anglada o sense. El líder del partit ja ha presentat un recurs d'emparament a la Junta Electoral Central i els tràmits per recórrer la decisió inicial al contenciós administratiu. Com que la decisió final podria arribar més tard de diumenge, Som Identitaris es presentarà amb una nova llista sense la seva presència i que encapçala Marta Riera, fins ara número 2 de Som Identitaris.
Arxivat a