Entrevista: Eleccions municipals 2019

Anna Erra: «Hem treballat de valent en tots els àmbits i a tots els barris»

L'actual alcaldessa i candidata de Junts per Catalunya Vic respon les preguntes dels lectors d'Osona.com i entitats

per Redacció, 22 de maig de 2019 a les 16:45 |
Anna Erra. | Josep M. Montaner
- Faci autocrítica. Què ha fet bé i què ha fet malament el seu partit durant aquest mandat?

Estem contents perquè durant aquesta legislatura hem treballat de valent, en tots els àmbits i a tots els barris. I ho hem fet des de la proximitat, amb contacte permanent amb la ciutadania i arribant també a acords polítics per tirar endavant temes clau per la ciutat com poden ser la nova biblioteca, el POUM o la Facultat de Medicina. Del que no n'estem tan contents és de no haver pogut tirar endavant el projecte porta a porta, degut a la falta de consens polític.


- A què es deu que mitja ciutat estigui en obres (en zones molt visibles) just abans de les eleccions municipals quan en 4 anys no s'ha fet ni la meitat?

- Durant els quatre anys no hem deixat mai de fer coses, tot i que sovint els tràmits administratius que s'han de fer per tirar endavant els projectes són molt més lents del que tots voldríem. Tot el que estem acabant ara ja ho teníem previst en el nostre programa electoral. Nosaltres som persones de paraula i per això ens agrada complir amb els compromisos adquirits amb la ciutadania. Podeu consultar tota la feina feta a les memòries anuals de l'ajuntament, les trobareu a www.vic.cat.

- Tal com proposa l'AMI als regidors independentistes, prometrà o jurarà el càrrec per la República catalana?

- Entenc que sí, tot i que aquesta és una qüestió que decideix cadascú en el moment de prendre l'acte de regidor/a.


- Es posaran d'acord amb els altres partits independentistes per trobar un lloc per dedicar a l'1-O?

- Nosaltres sempre hem buscat l'acord pel que fa als temes de País i així ho continuarem fent.

VIC COMERÇ:
- Com pensen potenciar i promocionar la ciutat per ampliar la base de visitants i compradors potencials?

- Continuarem treballant perquè Vic segueixi sent un referent en la celebració de fires i mercats i buscarem les estratègies necessàries per augmentar l'impacte econòmic positiu que tenen les fires per a la ciutat i per a la seva gent. Potenciarem la xarxa comercial a tota la ciutat i acompanyarem el comerç de proximitat en aquest moment de canvi tecnològic. De la mà dels comerciants, dissenyarem actuacions conjuntes per activar el comerç en aquelles zones on sigui necessari i crearem la taula comercial de Vic sud per donar un nou impuls a aquesta zona. Engegarem el nou projecte de promoció turística de l'Illa de la Pietat que suposarà un impuls molt potent per situar Vic com un pol d'atracció turística.

Perquè no ens fotin el tren:
- Què farà el seu grup perquè el tren sigui també un mitjà de transport d'àmbit comarcal, a més de connectar amb Barcelona? Què faran perquè arribin els 2,5 milions d'euros promesos per a la millora de l'estació?


- Intensificarem els contactes amb ADIF per aconseguir les millores que necessitem per Vic i per la comarca.

GDT (Grup de Defensa del Ter):
- Com pensen recuperar la gestió pública de l'aigua donat que es tracta d'un contracte franquista?


- La gestió actual de l'aigua de la ciutat de Vic ens aporta un servei de molt bona qualitat i a uns preus molt competitius que fan que els ciutadans i ciutadanes de Vic paguem una de les quotes més econòmiques que hi ha actualment al mercat.

Sant Tomàs:
- Què pensa fer des de l'Ajuntament per donar suport en la reclamació d'un millor finançament públic per les entitats que treballen en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual?


- Continuarem fent el que ja hem fet fins ara que és parlar i treballar conjuntament amb la Generalitat perquè es puguin millorar les condicions d'aquest col·lectiu.

TALCOMSOM
- Vic està adherit al Pla Marc per raó d'orientació sexual i identitat de gènere d'Osona. En el darrer mandat s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del Pla creieu que és prioritari desenvolupar? Com ho fareu?


- L'Ajuntament de Vic està totalment compromès amb les polítiques d'igualtat de gènere i LGTBI i aquest compromís es fa evident amb tot el desplegament d'accions que s'han dut a terme durant els darrers anys i que es recullen en el Pla Marc. I el nostre compromís continuarà ferm amb l'objectiu principal de combatre la discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere i farem tot el possible per fomentar la visibilitat del col·lectiu LGTBI.

CEDO (Consell Empresarial d'Osona)
- Quines polítiques municipals tenen pensades per la dinamització de l'economia i per ajudar a les empreses a afrontar els reptes més importants. Són partidaris de coordinar polítiques a nivell d'Osona?


- Incentivarem les empreses de sectors emergents perquè vinguin a Vic a instal·lar-se, treballarem perquè les infraestructures i els serveis de la ciutat estiguin a punt, perquè trobin a Vic una ciutat tecnològica i connectada de primer ordre. També vetllarem perquè Vic retingui el talent que té a la ciutat, perquè aquelles persones que han nascut a la ciutat o que s'hi han format durant molts anys hi trobin oportunitats professionals atractives per quedar-s'hi a treballar i a viure-hi. Treballarem perquè Vic generi ocupació de qualitat, doni oportunitats a nous emprenedors i faciliti la recerca de feina a aquells col·lectius amb més dificultats d'inserció laboral.

ANC (Assemblea Nacional Catalana)
- Creu en la desobediència com a eina per fer progressar la societat en moments determinats?


- Com ja he dit altres vegades, ens sumarem en tot allò que serveixi per fer efectiva la República Catalana.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis

 

Participació