L'Hospital de la Santa Creu, reconegut pel tractament d'úlceres

És el segon hospital català que rep aquesta màxima distinció estatal

Redacció
22 de maig del 2019
 Una part de l'equip de la Unitat Clínica de Ferides amb els auditors del GNEAUPP
Una part de l'equip de la Unitat Clínica de Ferides amb els auditors del GNEAUPP | FHSC
L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic ha rebut l'acreditació de la seva Unitat Clínica de Ferides per part del Grup Nacional per a l'estudi i assessorament d'Úlceres per pressió i ferides cròniques (GNEAUPP). Tal com expliquen en una nota, aquesta certificació declara que l'hospital compta amb uns nivells òptims de qualitat en la prevenció i el tractament d'úlceres i s'obté com a resultat d'haver passat una exigent auditoria.

Actualment, a Catalunya, només la Unitat Clínica de Ferides de l'Hospital Plató de Barcelona disposava d'aquest segell de qualitat. A la resta de l'Estat, l'única distinció atorgada fins al moment ha estat a l'Organizació Sanitària Integrada Bilbao-Basurto-Osakidetza del País Basc.

Per atorgar l'acreditació, el GNEAUPP valora aspectes com l'organització, la logística, la gestió de la informació, l'ètica, els processos assistencials, la continuïtat i seguretat del pacient, així com la formació i investigació que es fa al centre i la qualitat i avaluació dels casos.

El resultat favorable de l'auditoria s'ha conegut aquesta primavera però no serà fins al novembre quan es farà l'entrega oficial del certificat, en el marc del IX Encuentro Nacional de Comisiones de Úlceras por Presión que tindrà lloc a La Rioja.

A banda de l'acreditació global de la unitat, el GNEAUPP també expedeix certificats d'Experts en la cura de les úlceres per pressió i ferides cròniques. A l'Hospital Universitari de la Santa Creu, actualment hi ha 5 professionals d'infermeria que compten amb aquesta distinció: Fina Clapera, Marta Ferrer, Ester Fontseré, M. José Hernández i Helena Sureda.
 

Un pacient a la Unitat Clínica de Ferides de l'Hospital Universitari de la Santa Creu Foto: FHSC

Arxivat a