David Fernàndez alerta a Vic que l'extrema dreta «també sap omplir urnes»

L'exdiputat de la CUP afirma que la formació és "la millor muralla" contra la corrupció

Montse Venturós, Joan Coma i David Fernàndez.
Montse Venturós, Joan Coma i David Fernàndez. | ACN
Redacció
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:45h
L'exdiputat de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ha alertat que aquest 26-M "ens juguem si el futur serà més o menys democràtic" i ha avisat de què "l'extrema dreta també sap omplir urnes"

L'exdiputat ha acompanyat a l'alcaldable de Capgirem Vic, Joan Coma, aquest dimarts al vespre, en l'acte central de la formació a la capital d'Osona. Fernàndez ha presentat la formació com "la millor muralla" contra la corrupció a les institucions. L'acte també ha comptat amb la participació de l'alcaldessa inhabilitada de Berga, Montse Venturós, i un vídeo d'Anna Gabriel, on ha mostrat el seu als alcaldables de la CUP que "lluiten per un món més just".

Fernàndez ha assegurat que "vivim en una democràcia aparent" i ha posat com a exemple el viscut aquest dimarts al Congrés i al Senat. En aquest context, ha dit, els comicis de diumenge són "una batalla global per la democràcia". Per aquesta raó, ha instat a actuar davant una extrema dreta "que sap omplir les urnes" en una Europa, ha dit, "que s'autodestrueix".

Lluita contra la corrupció

L'exdiputat ha centrat la seva intervenció en la ferma lluita de la CUP, des dels seus inicis, contra la corrupció. A posat l'èmfasi en el fet que "no és només estatal o catalana, sinó que també a nivell local", i ha insistit en la importància de què la formació arribi als consistoris per evitar "que sempre guanyin els de sempre" i posar fi "a la impunitat". "Encara queda molta feina per fer", ha assegurat l'exdiputat.

Fernàndez ha participat en l'acte central de campanya de Capgirem Vic. Ho ha fet després que, per pantalla, els assistents poguessin veure un vídeo enregistrat d'Anna Gabriel en el que mostrava el seu suport a tots els alcaldables de la formació i remarcava la seva lluita "per un món més just".

També ha estat present l'alcaldessa inhabilitada de Berga, Montse Venturós, que, després de quasi quatre anys al capdavant del consistori berguedà, ha assegurat que ha pogut copsar, amb la seva pròpia pell, "les repressions i opressions del sistema capitalista".

Venturós, que ha estat inhabilitada mig any per no despenjar l'estelada de la façana de l'Ajuntament de Berga durant dos períodes electorals, ha reconegut que la situació no ha estat fàcil però que va ser el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, qui li va donar forces. Malgrat el periple viscut, l'alcaldessa, que també encapçala la candidatura de la CUP a Berga, ha instat a la formació vigatana a arribar a l'Ajuntament i lluitar per una "societat més lliure".

L'acte de Capgirem Vic, que ha omplert l'Orfeó Vigatà, ha comptat amb els parlaments d'alguns membres de la llista i l'ha tancat l'alcaldable, Joan Coma, que ha reiterat la necessitat de posar fi a "11 legislatures de Convergència" i assolir el canvi que necessita la ciutat per posar fi a "que es governi només pels interessos d'uns quants i no pel conjunt de la població".
 

David Fernàndez, a l'acte central de Capgirem Vic. Foto: ACN

Arxivat a