Carme Tena (PSC Vic): «Cal incrementar la presència policial als carrers»

La cap de llista dels socialistes respon les preguntes dels lectors d'Osona.com i les entitats

Carme Tena
Carme Tena | Adrià Costa
Redacció
21 de maig del 2019
- Quina seria la primera acció que faria com a alcaldessa?

- Incrementar presència policial als carrers i estudiar les necessitats en seguretat ciutadana. I fer-les efectives. Encara que es compleixi la ràtio per habitant, si es necessiten més efectius, incrementar la plantilla.

Vic Comerç:
- Com pensen potenciar i promocionar la ciutat per ampliar la base de visitants i compradors potencials?


- Hi ha dos grans reptes per al comerç de proximitat: lluitar contra la venda per Internet i la proliferació de comerç extrapolat als entorns com poden ser els polígons per una mala planificació urbanística. Cal oferir un producte diferent i al comerç de sempre incentivar-lo. També s'ha de millorar l'oferta cultural per atraure turisme, així com millor publicitat de tots els actes, fires, mercats i festes que es fan a la ciutat. I millora dels aparcaments, així com descomptes per comprar al petit comerç o de proximitat.

Perquè no ens fotin el tren:
- Què farà el seu grup perquè el tren sigui també un mitjà de transport d'àmbit comarcal, a més de connectar amb Barcelona? Què faran perquè arribin els 2,5 milions d'euros promesos per a la millora de l'estació?


- Aposto perquè s'apliqui la Xarxa C-17 de millora no només de Parets fins a Vic, sinó de Vic fins a Ripoll. Reclamant al Govern Central i Adif, a través de la Generalitat, duplicar la via i andana a Borgonyà i el mateix a La Farga de Bebié. La mobilitat existent és suficient per a la implantació d'aquest servei convertint-ho en un metro comarcal. Els 2,5 milions d'euros s'han de continuar reclamant i fent pressió perquè els paguin i fer les reformes de millora.

GDT (Grup de Defensa del Ter):
- Com pensen recuperar la gestió pública de l'aigua donat que es tracta d'un contracte franquista?


- Rescatar el servei municipal de l'aigua s'ha d'estudiar. Si finalitza la concessió, s'ha de mirar els costos, ja que l'Ajuntament no té personal qualificat tècnic i s'hauria de veure si és rendible municipalitzar-la. És cert, que aquestes empreses tenen guanys. Per tant, s'ha de veure en el seu moment i si és rendible i assumible deixar la concessió.

Sant Tomàs:
- Què pensa fer des de l'Ajuntament per donar suport en la reclamació d'un millor finançament públic per les entitats que treballen en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual?


- Instar a la Generalitat que destini més recursos, per tant que es vegi reflectit als pressupostos les partides destinades aquestes persones amb discapacitat intel·lectual o capacitats diferents.

TALCOMSOM:
- Vic està adherit al Pla Marc per raó d'orientació sexual i identitat de gènere d'Osona. En el darrer mandat s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del Pla creieu que és prioritari desenvolupar? Com ho fareu?


- Les institucions han de donar exemple a la societat , aplicant polítiques visibles per canviar i evolucionar cap a millor. La prioritat seria l'objectiu 1, del Pla d'acció: Incorporar la perspectiva LGTBI, en les diferents àrees de la política municipal; posar en marxa polítiques transversals per donar visibilitat al col·lectiu LGTBI; i fomentar la creació d'una regidoria LGTBI+ i de feminisme per asegurar i vetllar per la seva integració transversal de les polítiques públiques municipals.

ANC (Assemblea Nacional Catalana):
- Creu en la desobediència com a eina per fer progressar la societat en moments determinats?


- No considero la desobediència com una eina per avançar en una societat democràtica. S'han de buscar espais de consens entre totes les forces polítiques representades al Parlament. I treballar per una millora de tota la societat catalana. No per un trencament.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Arxivat a