Arnau Martí: «Com a alcalde, destinaria el romanent per reformar el Mercat Municipal»

El candidat de Vic En Comú Podem respon les preguntes dels lectors d'Osona.com i les entitats

Arnau Martí
Arnau Martí | Adrià Costa
Redacció
21 de maig del 2019
Actualitzat el 22 de maig a les 15:22h
- Quina seria la primera acció que faria com a alcalde?

- Mobilitzarem els 500.000 euros de romanent del pressupost d'enguany per destinar-los a inversió de la reforma del Mercat Municipal, a aplicar la tarifació social a tots els serveis educatius i culturals i ampliar les beques per ajudes a la compra de llibres pel curs vinent per a totes les famílies de la ciutat que ho necessitin.

Vic Comerç:
- Com pensen potenciar i promocionar la ciutat per ampliar la base de visitants i compradors potencials?


- Treballarem per ajudar al comerç local. El comerç fa vida, fa ciutat, i genera ocupació. Cal reivindicar el comerç local, de proximitat i quilòmetre 0 com a eix vertebrador de l'activitat econòmica i comercial de Vic. Volem potenciar la dinamització comercial de la ciutat amb més activitats a l'aire lliure, millorant l'espai públic i l'accessibilitat i donant major suport a la continuïtat del petit comerç.

D'altra banda, també promourem una estratègia de Promoció de la Ciutat conjunta entre el comerç, el turisme i la cultura de la ciutat per tal de millorar l'afluència de visitants de la nostra ciutat; iniciarem un projecte de microcrèdits per petits emprenedors comercials per tal d'ocupar els espais buits; i abandonarem els projectes que signifiquin la instal·lació de grans superfícies comercials fora de la trama urbana o que, trobant-se dins d'aquesta, no representin una integració real amb el teixit comercial i l'espai públic existent.

Perquè no ens fotin el tren:
- Què farà el seu grup perquè el tren sigui també un mitjà de transport d'àmbit comarcal, a més de connectar amb Barcelona? Què faran perquè arribin els 2,5 milions d'euros promesos per a la millora de l'estació?


- Proposem establir una taula oberta permanent amb Adif i Renfe que abordi i segueixi les diverses necessitats: capacitat, freqüències i horaris dels trens; desdoblament BCN-La Garriga; milores de seguretat La Garriga -Centelles; tren-metro comarcal Centelles-Torelló. Agilitzar la licitació de les obres de l'estació de Vic, implicar-hi el govern de la Generalitat. Volem un tren del s. XXI no del s. XIX.

GDT (Grup de Defensa del Ter):
- Com pensen recuperar la gestió pública de l'aigua donat que es tracta d'un contracte franquista?


- Aigües Vic té una concessió fins al 2049 del servei Municipal d'abastament d'aigua. L'Ajuntament té capacitat reguladora de les tarifes, instal·lacions i del Pla Estratègic del Servei. Revisarem aquesta concessió per adaptar-la als terminis de les concessions actuals i que la Llei de Contractes defineix no més enllà dels 5 anys, amb un major control públic. Un cop feta aquesta revisió iniciarem l'estudi de la municipalització i posarem a l'abast de la ciutadania tota la informació perquè escullin el millor model de gestió a partir d'una consulta ciutadana.

Sant Tomàs:
- Què pensa fer des de l'Ajuntament per donar suport en la reclamació d'un millor finançament públic per les entitats que treballen en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual?


- Des de l'Ajuntament donarem suport i acompanyarem a les reivindicacions d'un millor finançament públic per les entitats del tercer sector que treballen en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual i seguirem defensant les millores reals dels drets laborals dels treballadors i treballadores dels centres especials de treball davant l'absoluta inoperància del Govern de la Generalitat.

TALCOMSOM:
- Vic està adherit al Pla Marc per raó d'orientació sexual i identitat de gènere d'Osona. En el darrer mandat s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del Pla creieu que és prioritari desenvolupar? Com ho fareu?


- Vic ha de d'estar plenament compromesa i ser un referent en la defensa dels drets LGTBI+ i la lluita contra la LGTBIfòbia per això proposem: integrar la regidoria d'igualtat i ciutadania a l'alcaldia per tal de garantir la transversalitat a totes les regidories de l'Ajuntament i organismes i empreses dependents; desplegar el Pla Marc per a la igualtat per raó d'orientació sexual i identitat de gènere a Osona; dur a terme campanyes d'informació ciutadana sobre la pluralitat afectivo-sexual i les famílies homoparentals, així mateix difondrem el Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTB Comarcal; oferir recursos sobre diversitat afectiva i sexual als centres d'ensenyament de centres de lleure, centres cívics i punts joves; desenvolupar un protocol per identificar, atendre i prevenir l'assetjament per motiu d'orientació sexual o identitat de gènere, amb la formació adequada a tots els agents implicats; dur a terme formació sobre perspectiva de gènere i diversitat LGTBI+ al personal municipal per tal d'establir referents en totes les àrees, i al personal d'empreses o entitats que realitzen tasques per a l'Ajuntament, amb mesures de seguiment de l'impacte d'aquesta formació; i acompanyar donar suport jurífic en casos d'agressions i el personament jurídic de l'Ajuntament els processos legals contra atacs homòfobs.

CEDO (Consell Empresarial d'Osona)
- Quines polítiques municipals tenen pensades per la dinamització de l'economia i per ajudar a les empreses a afrontar els reptes més importants. Són partidaris de coordinar polítiques en l'àmbit d'Osona?


- Per dinamitzar l'economia de la nostra ciutat i comarca cal invertir en formació continuada, en aquest sentit fomentarem l'establiment d'un Centre de Formació Ocupacional (CIFO) que doni resposta a les necessitats formatives i laborals de la comarca i crearem l'Escola de Segones Oportunitats per potenciar programes de formació per joves sense titulació, ampliant Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) amb pràctiques en empreses amb l'objectiu d'apropar l'alumne al mercat laboral i facilitar la seva inserció. Alhora, impulsarem l'ampliació de l'oferta de Formació Professional d'acord amb les necessitats de les empreses.

D'altra banda, pensem que seria interessant promoure l'emprenedoria industrial amb un Centre de Serveis a les Empreses al polígon del Bruguer per acompanyar i allotjar projectes d'emprenedoria industrial. També Farem un esforç especial per tal de millorar la coordinació entre Creacció i el Servei Local d'Ocupació, dedicant especial atenció a un Pla de xoc contra la precarietat laboral de les dones i contra l'atur de les persones majors de 45 anys.

És imprescindible l'acord i el pacte entre els diferents agents socioeconòmics del territori per desplegar les polítiques de desenvolupament econòmic ocupacional de la comarca.

ANC (Assemblea Nacional Catalana)
- Creu en la desobediència com a eina per fer progressar la societat en moments determinats?


- La desobediència és ben legítima davant de lleis i actuacions manifestament injustes. La societat ha avançat gairebé sempre mitjançant accions de desobediència no-violenta al poder establert (dret de vaga, igualtat de gènere ...) La desobediència s'exerceix des del carrer més que des dels Parlaments, que poden ser l'altaveu d'aquestes reivindicacions.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Arxivat a