Benjamí Dòniga (Vic Sentit Comú): «Si fos alcalde, fomentaria l'equilibri entre barris»

El cap de llista de Vic Sentit Comú respon les preguntes dels lectors d'Osona.com i les entitats

Benjamí Dòniga
Benjamí Dòniga | Adrià Costa
Redacció
21 de maig del 2019
- Quina seria la primera acció que faria com a alcalde?

- Agraïr a la ciutadania de Vic, la confiança manifestada per ser escollit alcalde, i tanmateix, fomentar l'equilibri entre barris amb el regidor de barri competent, i dotar-lo d'una partida pressupostària necessària, per portar a terme les necessitats, d'acord al nostre programa electoral, que no depengui de cap àrea, que treballarà conjuntament amb el responsable o tècnic de Barri.

Vic Comerç:
- Com pensen potenciar i promocionar la ciutat per ampliar la base de visitants i compradors potencials?


- Atraure turisme, amb bones campanyes de promoció i comunicació, potenciar fires de gran interès turístic, fomentar els nous emprenedors de comerç amb ajudes sostenibles impulsant el comerç de proximitat i escoltar les seves necessitats i aplicar-les, per això Vic Sentit Comú és una formació transversal, que depèn de la ciutat.

Perquè no ens fotin el tren:
- Què farà el seu grup perquè el tren sigui també un mitjà de transport d'àmbit comarcal, a més de connectar amb Barcelona? Què faran perquè arribin els 2,5 milions d'euros promesos per a la millora de l'estació?


- En primer lloc reunió amb els alcaldes i pobles implicats i crear una plataforma, que es dinamitzi a través del Consell Comarcal, i crear un grup de treball consolidat, i posteriorment reunir-se amb l'Estat per negociar totes les mesures adients necessàries, tal com vaig manifestar al debat.

GDT (Grup de Defensa del Ter):
- Com pensen recuperar la gestió pública de l'aigua donat que es tracta d'un contracte franquista?


- Hem de ser realistes, les concessions encara no estan esgotades. S'hauria de veure si l'ajuntament faria el servei millor que la iniciativa privada. Però combinar iniciativa privada i pública no és dolent. Altra cosa que es basen en taxes la seva subsistència, si veiem que hi ha un enriquiment injust, s'hauria de replantejar baixar taxes o que l'excedent es destini a qüestions socials, per exemple, els que no poden pagar aigua.

Sant Tomàs:
- Què pensa fer des de l'Ajuntament per donar suport en la reclamació d'un millor finançament públic per les entitats que treballen en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual?


- Ajudes i donar suport, amb activitats solidàries, per recaptar diners.

TALCOMSOM:
- Vic està adherit al Pla Marc per raó d'orientació sexual i identitat de gènere d'Osona. En el darrer mandat s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del Pla creieu que és prioritari desenvolupar? Com ho fareu?


- L'orientació sexual és un dret personalíssim, com la seva identitat. Cec que no s'hauria de tractar a la lleugera és una qüestió de sensibilitat humana de comprensió, i acceptació de les persones TalComSom. S'ha de fer un estudi sociològic sobre el tema, i a partir de l'estudi orientar la ciutadania, per la necessitat que hi ha persones que necessiten exterioritzar el que senten i el que són.

CEDO (Consell Empresarial d'Osona):
- Quines polítiques municipals tenen pensades per la dinamització de l'economia i per ajudar a les empreses a afrontar els reptes més importants. Són partidaris de coordinar polítiques en l'àmbit d'Osona?


- Evidenment és una prioritat dinamitzar l'economia a nivell d'Osona, atraurem empreses tecnològiques eficients, d'acord amb polítiques d'ajudes que responguin a camps evolutius avançats i treballin amb equilibri amb eficiències energètiques i transformació amb maquinària més intel·ligent, perquè siguem punters al mapa del món.

ANC (Assemblea Nacional Catalana):
- Creu en la desobediència com a eina per fer progressar la societat en moments determinats?


- La desobediència pot ser una eina útil per a un procés constituent o recolzat per quatre països internacionals que donin suport a una iniciativa, però dins d'unes normes democràtiques d'un país o Estat de les autonomies, o país de països com pot ser la Península Ibèrica, hi ha unes normes i un procediment de regles de joc que no ens hauríem de saltar, perquè sinó no creiem amb la democràcia. A vegades les democràcies poden ser injustes i s'han d'adaptar als temps, però per això tenim uns procediments formals, penso que tots són legítims i es fan pacíficament.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Arxivat a