Capgirem Vic va forçar la inhabilitació d'Anglada en comunicar la sentència a la Junta Electoral

La satisfacció de Joan Coma: "Al pare del feixisme se li ha acabat la presència institucional"

Josep Anglada, en una imatge d'arxiu
Josep Anglada, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:00h
Capgirem Vic fa una "valoració molt positiva" de la prohibició de la Junta Electoral a Josep Anglada, líder de Som Identitaris, de presentar-se a les municipals a Vic. La Junta Electoral va emetre aquest dilluns una instrucció que resolia una petició de la formació per excloure la candidatura d'Anglada.

La JE va emetre la instrucció després que l'Audiència de Barcelona confirmés una condemna del 2017 a Anglada de dos anys de presó i inhabilitació per al dret de sufragi passiu -és a dir, per ser candidat-.

La sentència condemna Anglada per un delicte d'amenaces i coaccions a un militant d'Arran, que era menor d'edat en el moment dels fets, l'any 2013. Anglada, que llavors era president de Plataforma per Catalunya, va publicar als seus comptes de Twitter i Facebook piulades vexatòries i amenaçadores en contra el jove, incloent-hi fotografies seves. Precisament, els pares del menor s'han alegrat de la notícia i, sobretot, per la fi d'un procés judicial de 6 anys."Si no s'hagués forçat, no s'hagués retirat"

"Immediatament després de tenir coneixement de la sentència, vam entrar una petició a la Junta Electoral perquè es complís el que s'estipulava" explica el regidor. En aquest sentit, apunta que "si ningú ho hagués forçat, segurament no s'hagués retirat". "Vam voler garantir que es complís la sentència perquè no teníem gaire temps", afegeix.

Capgirem Vic va comunicar a la Junta Electoral de Zona de Vic la sentència contra Anglada, recordant que la Llei de Règim Electoral General (Loreg), en el seu article número 6, prohibeix expressament que es presentin a les eleccions les persones condemnades a presó amb sentència ferma, mentre duri la seva condemna.

Coma reconeix que estaven pendents de la sentència, però que no es pensaven que fos tan imminent. "Sabíem que fins que no hi hagués sentència ferma no es podia invalidar la candidatura".

El candidat de Capgirem Vic fa una "valoració molt positiva que al pare del feixisme a la ciutat i al país se li acabi la presència institucional". Tot i això, "alhora cal estar alerta perquè l'extrema dreta segueix més viva que mai, tal com va passar a Manlleu". "Que no hi hagi l'Anglada no vol dir que no hi hagi Som Identitaris", conclou.

SENTÈNCIA-Anglada by naciodigital on Scribd

Arxivat a