​Pint os science porta la ciència a dos bars de Vic

El festival se celebra a més de 300 ciutats d’arreu del planeta

El festival se celebrarà a 300 llocs d'arreu del món
El festival se celebrarà a 300 llocs d'arreu del món
Redacció
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:58h
Aquesta setmana, els dies 20, 21 i 22 de maig, se celebra a 24 països del món el festival Pint of science que acosta la ciència als ciutadans de la mà de les persones que fan recerca en camps tant diversos com la medicina, la física, les neurociències, la supercomputació, l’astronomia, la biologia, etc. Aquestes xerrades tenen lloc en diferents bars i locals de les més de 300 ciutats d’arreu del planeta que hi participen.

En aquesta 5a edició del certamen Vic programarà quatre xerrades. El dimarts 21 al bar El Manubri, a partir de les 20h, podrem descobrir els vincles entre l’agricultura i l’escalfament global o l’estudi d’una espècie de tortuga marina amenaçada. El dimecres 22, a la Jazz Cava, a les 19.30 h, ens parlaran de la física del camp magnètic del sol o de la recerca de nous materials aplicats a l’energia fotovoltaica.

Les quatre xerrades són a càrrec de les mateixes persones que en lideren la recerca, que hi participen desinteressadament. Es tracta de Mireia Aguilera, Elena Abella i Mark Evans, del centre Beta de la UVIC-UCC; Marian Martínez, de l’Institut d’Astrofísica de Canaries, i Mariona Coll de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona.

Pint of Science va néixer el maig de 2013 a l’Imperial College de Londres, quan els investigadors Michael Mostkin i Praveen Paul van organitzar un esdeveniment en els seus laboratoris per tal de mostrar la recerca que realitzaven a persones afectades per diferents malalties mentals. Els investigadors van pensar que, si la gent volia entrar en els laboratoris per conèixer als científics, per què no dur-los a on era la gent.
Arxivat a