Anglada es desvincula de l'atac a una parada de la CUP de Manlleu

La formació anticapitalista havia denunciat que l'agressor era un conegut membre de la ultradreta de la zona i simpatitzant de Som Identitaris

Concentració a Manlleu contra els atacs rebuts a la parada de la CUP i al casal independentista
Concentració a Manlleu contra els atacs rebuts a la parada de la CUP i al casal independentista | Adrià Costa
NacióDigital
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:05h
Josep Anglada s'ha desvinculat de l'atac, aquest dissabte, d'una de les parades que la CUP havia posat a Manlleu. L'agressió es va produir al matí i va ser denunciada per la mateixa formació política a través d'un vídeo a la xarxa. Segons la CUP, l'agressor és un conegut membre de la ultradreta de la zona i simpatitzant de Som Identitaris, el partit de Josep Anglada.

Anglada, en un comunicat, ha condemnat "amb rotunditat" l’atac i ha volgut "deixar clar" que Som Identaris no té res a veure amb "aquest desagradable fet ocorregut a la ciutat de Manlleu”. En aquest sentit, la formació política, ha manifestat que “aquesta persona, malgrat ser familiar del candidat de Som Identitaris a Manlleu, res té a veure amb la nostra formació política, ja que ni és militant ni simpatitzant del nostre partit”.

Anglada ha afegit “des de Som Identitaris apostem per la llibertat d'expressió i d'exposició d'idees de totes les formacions polítiques que concorren a les properes eleccions municipals”. A l'atac, que podeu veure al vídeo se sobre, es veu com un home s'encara amb diversos integrants de la formació anticapitalista i altres persones que estaven a la parada informativa i, després d'uns segons, s'abraona sobre un dels pilars per desfer la infraestructura.

A la tarda, el mateix home es va presentar al Casal Boira Baixa, un centre de l'esquerra independentista en aquesta localitat, on volia arrencar un cartell exterior, segons la CUP. Va increpar i amenaçar alguns dels militants i simpatitzants del partit i, segons expliquen, va treure "un ganivet de grans dimensions tot intentant agredir diferents persones presentats". 

Davant d'aquests fets, es va convocar una concentració antifeixista a la plaça Fra Bernadí de Manlleu que va aplegar centenars de persones.
Arxivat a