L'advocat d'ofici es nega a defensar l'home que va atacar la CUP a Manlleu

El lletrat "al·lega objecció de consciència i la seva negativa a defensar al suposat autor"

NacióDigital
19 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:20h
Concentració a Manlleu contra els atacs rebuts a la parada de la CUP i al casal independentista.
Concentració a Manlleu contra els atacs rebuts a la parada de la CUP i al casal independentista. | Adrià Costa
L'advocat d'ofici assignat a l'home que va atacar una parada de la CUP a Manlleu s'ha negat rotundament a defensar-lo, afirmant que "al·lega objecció de consciència". A través d'una piulada, el lletrat ha assegurat que "no el pensa defensar" independentment "del reconeixement o no d'aquest dret per qui correspongui".
  Diversos col·lectius de juristes i altres col·legues han expressat el suport a Montoliu a través de la xarxa, amb diverses piulades aplaudint el seu gest de no defensar el suposat agressor d'ultradreta.

Detingut aquest matí

La policia local de Manlleu va detenir l'home el mateix dissabte. L'agressió es va produir al matí i va ser denunciada per la mateixa formació política a través d'un vídeo a la xarxa. Segons ha denunciat la CUP, l'agressor és un conegut membre de la ultradreta de la zona i simpatitzant de Som Identitaris.
  En aquest es veu com un home s'encara amb diversos integrants de la formació anticapitalista i altres persones que estaven a la parada informativa i, després d'uns segons, s'ha abraonat contra un dels pilars per desfer la infraestructura. La CUP va denunciar els fets i va rebre el suport d'altres formacions polítiques, com la plataforma Capgirem Vic. 

A la tarda, el mateix home es va presentar al Casal Boira Baixa, un centre de l'esquerra independentista en aquesta localitat, on volia arrencar un cartell exterior, segons la CUP. Va increpat i amenaçar alguns dels militants i simpatitzants del partit i, segons expliquen,  va treure "un ganivet de grans dimensions tot intentant agredir diferents persones presentats". 

Davant d'aquests fets, es va convocar una concentració antifeixista a la plaça Fra Bernadí de Manlleu que va aplegar centenars de persones.
Arxivat a