Detenen l'home que ha atacat una parada de la CUP de Manlleu i ha amenaçat amb un ganivet

La formació anticapitalista ja havia denunciat que l'agressor era un conegut membre de la ultradreta de la zona i simpatitzant de Som Identitaris

NacióDigital
18 de maig del 2019
Actualitzat el 19 de maig a les 15:20h
Concentració a Manlleu contra els atacs rebuts a la parada de la CUP i al casal independentista.
Concentració a Manlleu contra els atacs rebuts a la parada de la CUP i al casal independentista. | Adrià Costa
La policia local de Manlleu ja ha detingut l'home que ha atacat, aquest dissabte, una de les parades que la CUP del municipi havia organitzat. L'agressió s'ha produït al matí i ha estat denunciada per la mateixa formació política a través d'un vídeo a la xarxa. Segons ha denunciat la CUP, l'agressor és un conegut membre de la ultradreta de la zona i simpatitzant de Som Identitaris.
  En aquest es veu com un home s'encara amb diversos integrants de la formació anticapitalista i altres persones que estaven a la parada informativa i, després d'uns segons, s'ha abraonat contra un dels pilars per desfer la infraestructura. La CUP ha denunciat els fets i ha rebut el suport d'altres formacions polítiques, com la plataforma Capgirem Vic. 

A la tarda, el mateix home s'ha presentat al Casal Boira Baixa, un centre de l'esquerra independentista en aquesta localitat, on volia arrencar un cartell exterior, segons la CUP. Ha increpat i amenaçat alguns dels militants i simpatitzants del partit i, segons expliquen, ha tret "un ganivet de grans dimensions tot intentant agredir diferents persones presentats". 

Davant d'aquests fets, s'ha convocat una concentració antifeixista a la plaça Fra Bernadí de Manlleu que ha aplegat centenars de persones.
Arxivat a