Arnau Rovira (JxCat): «Manlleu mereix una alternativa independentista de govern»

El candidat de Junts per Catalunya - Manlleu aposta per un estil de govern "més proper amb les persones i rigorós en la gestió", i proposa "una agenda de futur" per al municipi o la construcció d'una comissaria de Mossos, entre altres

Arnau Rovira, cap de llista de Junts per Catalunya - Manlleu.
Arnau Rovira, cap de llista de Junts per Catalunya - Manlleu. | Adrià Costa
Redacció
17 de maig del 2019
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 19:01h

Arnau Rovira és el candidat de JxCat a les municipals a Manlleu. El primer que canviaria el cap de llista és "l'estil de govern": "ens agradaria que fos més proper amb les persones i rigorós en la gestió". D'altra banda, també apunta que "Manlleu ha de deixar de mirar-se els peus i mirar a l'horitzó, amb una agenda de futur".

Rovira aposta per l'emprenedoria en tots els àmbits, l'excel·lència educativa, o obrir la ciutat al riu a través de les entitats esportives. També destaca el civisme i la seguretat com un element clau i per això proposen la construcció d'una comissaria de Mossos d'Esquadra a Manlleu.

Rovira es fixa com a objectiu guanyar l'alcaldia, tot i que no descarta pactes. També remarca que "és important garantir un govern a favor del dret a decidir i la llibertat d'expressió". El candidat de JxCat a Manlleu respon les preguntes dels lectors i entitats.

- Per què ha decidit fer el salt a la política?

- El salt a la política el vaig fer fa 8 anys refundant amb una colla d'amics la JNC Manlleu. Després de 2 anys de reflexió, desvinculat sense militar en el partit, he cregut que davant de la circumstància excepcional que vivia el partit calia fer un pas endavant juntament amb tot l'equip, ja que Manlleu mereix una alternativa independentista de govern.

- La tria del cap de llista ha costat a Manlleu, com encara les municipals?

- Tenim moltes il·lusions posades en aquest projecte. Una vegada escollit cap de llista la confecció de l'equip va ser ràpida, va ser fàcil mobilitzar els membres per participar en un projecte fresc i engrescador.

- Presenta una llista renovada, quin equip l'acompanya en aquest projecte?

- Som un equip molt plural, transversal, actius de diferents sectors de la ciutat, que compartim les ganes de governar de manera diferent el poble. Al meu costat hi ha la Lluïsa Bautista que té molta experiencia en l'àmbit jurídic; ens acompanya gent del món educatiu com són la Núria Martínez, la Laura Font, l'Ariadna Malats o la Montse Callís; amb experiència en el món local com en David Bosch (extinent d'alcalde) o en Miquel Gay; de l'àmbit esportiu com la Lluïsa Parrilla o en Santi Rosquellas... En tots els àmbits tenim persones potents.

- En aquest diari proposava una "sacsejada" per Manlleu. Què començaria a sacsejar si arribés a l'alcaldia?

- Primer l'estil de govern, ens agradaria que fos més proper amb les persones i rigorós en la gestió. En segon lloc crec que Manlleu ha de deixar de mirar-se els peus i mirar a l'horitzó, amb una agenda de futur. Els manlleuencs es mereixen recuperar l'autoestima i la confiança en el rumb de la seva ciutat.

- Quines grans propostes té el seu partit per a Manlleu?

- Apostem per la gent emprenedora, no només a nivell industrial i comercial, sinó també a nivell social. Recuperarem a Manlleu el registre de la propietat. Farem una gestió oberta amb rendiment de comptes trimestral; volem un Manlleu cívic i segur; estarem al costat de la indústria i el comerç, tant actual com futur; obrirem la ciutat al riu a través de les entitats esportives, àrees lúdiques i gastronòmiques; apostarem per l'excel·lència educativa per millorar el futur dels ciutadans; Posarem rumb a l'agenda sostenible i de ciutat 2030 proposat per la ONU.
 

Arnau Rovira, cap de llista de Junts per Catalunya - Manlleu. Foto: Adrià Costa


- Després de l'onada de vandalisme a Manlleu, quines mesures proposen pel que fa a seguretat?

- La mesura estrella del nostre programa en l'àmbit de seguretat és la construcció d'una comissaria de Mossos d'Esquadra a Manlleu, que doni servei a la nostra ciutat i també a la meitat nord de la comarca, que reforçarà la bona feina de la Policia Local i farà de Manlleu un referent a l'Osona nord.

- I per impulsar l'economia manlleuenca?

- En l'àmbit econòmic proposem incentius fiscals per a la indústria i petit comerç per fomentar noves empreses i impulsar les ja existents, per tant ser Business Friendly. Enfocarem les empreses cap a la transformació i innovació digital: Indústria 4.0. També creiem imprescindible millorar els polígons existents i crear un nou polígon.

- Creuen que és necessari un segon pont?

- És necessari, però no prioritari- Manlleu té molts aspectes a millorar i creiem que no podem endeutar-nos d'una manera tan gran en una sola obra quan tenim tantes infraestructures a millorar i crear, com un nou pavelló. S'ha de pensar una solució per reduir el transit pesat del centre de la ciutat, per la qual cosa potenciarem la ronda de Manlleu.

- Quina proposta tenen per habitatge?

- Crearem una reserva de sol residencial. Fomentarem l'habitatge compartit per a les persones amb cert grau de dependència. Treballarem per garantir l'habitatge per tothom, i tractarem amb especial atenció el problema de les ocupacions il·legals. Una de les eines és el pla "escales segures", tal com s'ha fet a Girona.

- Després del cas de la retirada de multes, què proposen perquè no es torni a repetir?

- Farem una gestió rigorosa de la mà dels agents policials, seguint els procediments administratius marcats en cada ocasió. Revisarem aquests procediments/protocols.

- Quin objectiu electoral es fixen?

- El nostre objectiu és guanyar, obtenir el màxim de regidors possibles. D'altra banda per nosaltres és important garantir un govern a favor del dret a decidir i la llibertat d'expressió.

- Estan oberts a pactar amb altres formacions?
- Sí, sempre que les propostes siguin bones pel poble i coherents amb els nostres valors.

Preguntes de les entitats

MAB Manlleu:
- Creu que en els propers anys a Manlleu es podrà crear una APEU (àrea de promoció de l'economia urbana)?


- Les funcions que es vol fer des dels APEU s'estan fent actualment des de l'OPE. La idea seria aprofitar aquesta estructura i en tot cas adaptar-la a les noves necessitats dels comerços.

Perquè no ens fotin el tren:
- Que farà el seu grup per promoure l'ús del tren entre la gent de Manlleu i com resoldran el manteniment de l'estació i el fet que estigui oberta i amb personal?


- S'haurien de fer les gestions oportunes amb Renfe per tenir una concessió i poder rehabilitar i utilitzar l'edifici. Això incentivaria que alguna persona tornés a agafar el bar de l'estació i hi donés vida.

GDT (Grup de Defensa del Ter):
- Quina estratègia se seguirà per tal de remunicipalitzar l'aigua de cara el 2024, que és quan hi haurà la possibilitat de fer-ho?


- L'aigua de Manlleu ja és municipal, sempre ho ha estat. Està concessionada la gestió, no la titularitat que és de l'Ajuntament de Manlleu. L'aigua és un servei bàsic i el que cal és garantir-ne l'accés a tothom i que el servei sigui de qualitat. Això està garantit a través del Fons Social de Sorea-Ajuntament. És a l'hora de plantejar-se la gestió d'un servei que cal tenir en compte criteris econòmics, de qualitat i professionals; i que l'Ajuntament exerceixi de regulador. Això ja ho pot fer ara i a més, si es resolgués el contracte l'Ajuntament hauria de compensar la inversió feta d'1,7 milions d'euros d'interconnexió amb l'ETAP d'Osona Sud.

TALCOMSOM:
- Manlleu està adherit al Pla Marc per raó d'orientació sexual i identitat de gènere d'Osona. En el darrer mandat s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del pla creu que és prioritari desenvolupar? Com ho faran?


- Assegurar la sensibilització dels treballadors de l'ajuntament en aquest tema realitzant alguna formació i potenciar programes educatius als instituts.

CEDO (Consell Empresarial d'Osona):
- Quines polítiques municipals té pensades per la dinamització de l'economia i per ajudar a les empreses a afrontar els reptes més importants. Són partidaris de coordinar polítiques a nivell d'Osona?


- És imprescindible coordinar-se a nivell comarcal i per tant fer-nos més presents a Creacció. Impulsar la relació entre l'OPE i Creacció. A nivell econòmic proposem incentius fiscals per la indústria i petit comerç per fomentar noves empreses i impulsar les ja existents, per tant ser Business Friendly. Enfocarem les empreses cap a la transformació i innovació digital: Indústria 4.0. També creiem imprescindible millorar els polígons existents i crear nou polígon.

ANC (Assemblea Nacional Catalana):
- Creu en la desobediència com a eina per fer progressar la societat en moments determinats?


- Sí, desobediència respectuosa, organitzada i pacífica.

 

Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis

Arnau Rovira, cap de llista de Junts per Catalunya - Manlleu. Foto: Adrià Costa