Canal Taronja finalment celebrarà el debat electoral de Vic sense Anglada

El canvi de nom del partit xenòfob impedirà que el regidor pugui participar en l'acte del 21 de maig

El muntatge a punt per al debat que finalment es va anul·lar
El muntatge a punt per al debat que finalment es va anul·lar | Canal Taronja
16 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:31h
Canal Taronja finalment celebrarà el debat electoral de Vic el dimarts 21 de maig. I ho farà sense Josep Anglada, de Som Identitaris. Aquest dilluns, s'havia de celebrar l'acte, però, es va suspendre en el darrer moment degut a la decisió de la Junta Electoral, que va fer seva una queixa d'Anglada perquè no hi havia estat convidat. Davant aquesta decisió, tant el canal televisiu organitzador com els partits que hi havien de participar van preferir deixar-ho córrer. El requeriment d'Anglada també posava de manifest que no havien estat convidats ni el Partit Popular ni Ciutadans.

Inicialment s'havia convocat també Vic Sentit Comú (del regidor no-adscrit Benjamí Dòniga), però finalment el mitjà va decidir que no podia participar al debat perquè complia les mateixes condicions que Som Identitaris, Ciutadans i PP. Al requeriment constava que Vic Sentit Comú era un dels participants, cosa que hauria motivat que la balança es descantés a favor d'Anglada.

El canvi de nom, l'impediment per participar en el debat

Josep Anglada no podrà assistir al debat pel canvi de nom del seu partit. Actualment representa Plataforma Vigatana a l'Ajuntament de Vic, però es presenta per Som Identitaris. Junts per Catalunya - Vic -actualment PDECat- pot assistir-hi perquè conserva els drets electorals ja que legalment està sota el paraigua de Convergència Democràtica.

Per tant, assistiran al debat els alcaldables de Junts per Catalunya Vic, Esquerra Republicana de Catalunya Vic, Capgirem Vic, Partit dels Socialistes de Vic i Vic En Comú Podem. D'aquesta manera, segons Canal Taronja, es respecta "el principi de proporcionalitat per la JEZ".

Rectificació de la notícia

D'altra banda, la Junta Electoral obliga Canal Taronja a rectificar la notícia sobre el debat electoral de Vic suspès per no concordar amb la realitat. La JEZ apunta que l'escrit es va presentar el mateix dilluns 13 de maig a les 12 del migdia i es va intentar convocar la junta al més aviat possible. "Mai va existir dilació en la resposta", apunten.

"En cap cas la Junta ha impugnat ni prohibit el debat, sinó que es remet a una instrucció de la JEC (Junta Electoral Central) i es va requerir que el debat s'adaptés al principi de proporcionalitat per atendre les exigències". "La decisió de suspensió és responsabilitat únicament i exclusivament del canal que tenia previst el debat", apunta. Per tot això, "la junta requereix per unanimitat que es rectifiqui la informació totalment errònia difosa al noticiari".
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis

Arxivat a