Joan Carmona (PSC): «Volem guanyar a Torelló per fer un poble millor»

El candidat socialista s'estrena al capdavant de la formació

L'alcaldable del PSC-CP a Torelló, Joan Carmona
L'alcaldable del PSC-CP a Torelló, Joan Carmona | Josep M. Montaner
Redacció
14 de maig del 2019
Actualitzat el 24 de maig a les 15:45h
Joan Carmona és el candidat a l'alcaldia de Torelló per al PSC. El cap de llista és regidor del PSC a l'Ajuntament des del 2015 i també membre de l'executiva comarcal. Ara s'estrena al capdavant de la formació.

Carmona té com a objectiu guanyar a l'Ajuntament de Torelló per "millorar la vida dels torellonencs". Sobre les protestes de la policia local per les condicions laborals, apunta que primer s'ha d'estabilitzar el cos i parlar dels problemes, ja que fins ara no s'ha fet. Carmona respon les preguntes dels lectors i entitats.

- Acaba el seu primer mandat com a regidor. Com valora aquests quatre anys a l'Ajuntament?

- Aquests quatre anys han estat tota una experiència molt enriquidora. Per tant ho valoro positivament.

- Per què ha decidit fer el pas a com alcaldable?

- El pas endavant ha estat per continuar treballant per Torelló des de l'alcaldia o bé des de l'oposició com hem fet fins ara.

- Quines grans propostes tenen per Torelló?

- Portem moltes propostes totes pensades per millorar la vida dels torellonencs.

- Durant aquest mandat hi ha hagut polèmica amb l'oci, sobretot nocturn. Quina proposta té el seu grup?

- Creiem que el millor és arribar a un consens amb totes les parts implicades.

- També hi ha hagut protestes per part de la policia local per les condicions laborals. Què tenen pensat per solucionar-ho?

- Pensem que el primer que s'ha de fer és estabilitzar el cos de policia i a partir d'aquí començar a parlar seriosament dels problemes existents, ja que fins ara això no s'ha fet.

- Quin objectiu electoral es fixa?

- L'objectiu principal és guanyar l'alcaldia per tornar a donar a les persones de Torelló el que es mereixen: un poble millor.

- A Torelló es dibuixarà un nou escenari després de les municipals pel fet que l'actual alcalde Santi Vivet no repeteix com a alcaldable. Està obert a pactar amb les altres forces?

- Volem guanyar. Si no és així, ja veurem si hi ha pactes o no. Sempre que sigui treballar per Torello, els altres temes no ens preocupen tant.

Preguntes de les entitats

ACT (Agrupació de Comerciants de Torelló):
- Què tenen pensat fer per millorar la situació del comerç de Torelló?


- S'ha de parlar amb l'ACT amb els paradistes de mercat municipal i arribar a un consens d'actuacions conjuntes integrant també als paradistes del mercat setmanal com a comerç del poble.

TALCOMSOM
- Torelló està adherit al Pla Marc per raó d'orientació sexual i identitat de gènere d'Osona. En el darrer mandat s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del Pla creieu que és prioritari desenvolupar? Com ho fareu?


- Creiem que a les escoles és el primer pas que s'hauria de fer i informar els infants i joves sense cap mena de prejudicis.

Perquè no ens fotin el tren:
- Que farà el seu grup per aconseguir la millorar de l'R3 i del servei, especialment de Vic en amunt?

- Tal com es va dir en el debat de Perquè no ens fotin el tren, els ajuntaments el que podem fer és demanar a Generalitat que desenvolupi les actuacions que calen fer i anar tots junts.

GDT (Grup de Defensa del Ter):
- Una vegada recuperada la gestió de l'aigua com es pensa aprofundir en la gestió democràtica i la millora ecològica del recurs?


- L'aigua sempre ha estat de domini públic. Encara que fos de gestió privada, sempre ha sigut de forma democràtica.

CEDO (Consell Empresarial d'Osona)
- Quines polítiques municipals tenen pensades per la dinamització de l'economia i per ajudar a les empreses a afrontar els reptes més importants. Són partidaris de coordinar polítiques a nivell d'Osona?


- Som partidaris de fomentar la dinamització de l'economia a la Vall del Ges i la comarca d'Osona arribant a acords amb les empreses del nostre àmbit i ajudar a altres empreses a instal·lar-se al nostre territori.

ANC (Assemblea Nacional Catalana)
- Creu en la desobediència com a eina per fer progressar la societat en moments determinats?


- Potser, però pensem una mica amb el cap: I si la població desobeís i no pagués els impostos, què passaria? Això també és desobediència o no?

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
 

L'alcaldable del PSC-CP a Torelló, Joan Carmona Foto: Josep M Montaner

Arxivat a