Entrevista: Eleccions municipals 2019

Francisco Javier Jiménez (Cs): «Volem ser determinants en la governabilitat de Manlleu»

El cap de llista de Ciutadans proposa una millora de les infraestructures, una adminsitració més ràpida i àgil i el rellançament de la marca Manlleu

per Redacció, 14 de maig de 2019 a les 15:45 |
L'alcaldable de Ciutadans a Manlleu, Francisco Javier Jiménez | Josep M. Montaner
Francisco Javier Jiménez és el candidat de Ciutadans per a les eleccions municipals de Manlleu. Candidat i formació s'estrenen a municipi i comarca, on el partit no té representació. Jiménez explica que va decidir fer el salt en política perquè no tenia un referent polític -liberal i constitucionalista- a la comarca. El candidat critica que els partits de l'actual consistori són "d'una gran ineficàcia" i proposa una millora de les infraestructures, una administració més ràpida i àgil, i el rellançament de la marca Manlleu, a més de reorganitzar l'estructura de la policia municipal. 

Jiménez remarca que no hi haurà una majoria absoluta per governar a Manlleu i per això Ciutadans té per objectiu "ser determinant en la governabilitat" per poder portar a terme les seves propostes. En aquest sentit, no tanca les portes a pactes amb aquelles formacions que "mirin pel bé de tots els habitants sense excepció. Volem governar per a tots". El candidat de Cs Manlleu respon les preguntes de lectors i d'entitats.


- S'estrena com a cap de llista de Ciutadans. Per què ha decidit fer aquest pas en política i amb Ciutadans?

- Anar de cap de llista no era l'objectiu. Però amb el pas del temps va sorgir la possibilitat i no m'ho vaig pensar dos cops. Considero que actualment hi ha una part de la societat a Osona, i en el meu cas concret a Manlleu, que es troba òrfena i sense referent polític. Ciutadans és aquesta referència que molta gent troba a faltar a la comarca: un partit liberal, constitucionalista i amb una gran visió de futur.

- Què creu pot aportar la seva formació a l'Ajuntament de Manlleu?

- Els partits de l'actual consistori són d'una gran ineficàcia. Som un partit fresc, jove i amb una gran visió de futur per al nostre municipi. Manlleu necessita tornar a il·lusionar-se amb projectes que millorin la vida de tota la ciutadania.


- Quines grans propostes tenen per a Manlleu?

- La principal proposta és que la ciutadania torni a ser l'epicentre de la política municipal. Millorarem les infraestructures, una administració ràpida, àgil i intuïtiva; millorarem els serveis i rellançarem la marca Manlleu, en l'àmbit turístic, econòmic i social.

- Durant aquest mandat hi ha hagut polèmica amb la seguretat ciutadana. Quina proposta té el seu grup?

- Estudiarem com reorganitzar l'estructura de la policia municipal per ser més eficients i competitius. Lluitarem sense treva ni titubeigs contra les màfies d'ocupació il·legal. Incrementarem la presència policial per transmetre més seguretat i ser una policia més propera. Instal·larem càmeres a les entrades i sortides de Manlleu, portes dels col·legis i llocs més concorreguts.

- Quin objectiu electoral es fixa?

- Com totes les eleccions, l'objectiu és arribar a assumir l'alcaldia. Tot i això, sent realistes, sabem que no hi haurà majories absolutes i, per tant, l'objectiu és intentar ser determinants en la governabilitat de Manlleu per poder portar a terme la major quantitat possible de les nostres propostes.

- Si surten escollits, està obert a pactar amb altres forces del consistori? Amb quines sí i amb quines no?

- Estem oberts a pactar amb altres forces. Amb totes aquelles que mirin pel bé comú de tots els habitants de Manlleu sense cap mena d'excepció. Volem governar per a tots.

Preguntes de les entitats

MAB Manlleu:
- Creu que en els propers anys a Manlleu es podrà crear una APEU (àrea de promoció de l'economia urbana)?


- Sí. Impulsarem la creació d'aquestes àrees, seguint l'exitós model dels BID (Business Improvement District) en països com Alemanya, Regne Unit i Suècia. Promourem la creació, suport i promoció de campanyes temàtiques d'especial incidència a l'economia dels nostres municipis, ja sigui en època de Nadal o per la celebració de festes tradicionals.

Perquè no ens fotin el tren:
- Que farà el seu grup per promoure l'ús del tren entre la gent de Manlleu i com resoldran el manteniment de l'estació i el fet que estigui oberta i amb personal?


- Dinamitzarem tots els voltants per fer una zona atractiva de pas. A Manlleu tenim diversos espais que estan morts socialment i econòmicament, i la zona de l'estació és una d'aquestes. Per això, volem adequar l'estació dins de les nostres competències per tal que sigui un lloc agradable per poder passejar i disfrutar de l'espai.

GDT (Grup de Defensa del Ter):
- Quina estratègia se seguirà per tal de remunicipalitzar l'aigua de cara el 2024, que és quan hi haurà la possibilitat de fer-ho?


- Aquesta pregunta seria millor traslladar-la a finals de mandat, ja que expira en la següent legislatura i llavors serà el moment d'abordar-la.

TALCOMSOM
- Manlleu està adherit al Pla Marc per raó d'orientació sexual i identitat de gènere d'Osona. En el darrer mandat s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del pla creu que és prioritari desenvolupar? Com ho faran?


- S'ha d'insistir en la difusió del pla i fer que arribi a com més persones millor. El nostre objectiu és donar normalitat a tot, ja que una orientació sexual determinada no canvia les persones. Per això, conscienciarem i educarem des dels col·legis, ja que l'educació i el respecte és la base de tota la societat.

CEDO (Consell Empresarial d'Osona)
- Quines polítiques municipals té pensades per la dinamització de l'economia i per ajudar a les empreses a afrontar els reptes més importants. Són partidaris de coordinar polítiques a nivell d'Osona?


- Som partidaris de coordinar polítiques en l'àmbit d'Osona. Una bona col·laboració entre municipis és vital per dinamitzar la comarca. Hem de construir un viver d'empreses perquè s'instal·lin al nostre municipi, hem de fomentar l'anglès dins del comerç local per ser més competitius a l'exterior i desenvolupar una campanya dins de les nostres empreses per fomentar la venda on line, ja que les noves tecnologies són el futur i no ens podem quedar enrere. També hem d'aconseguir que una ajuda europea no quedi mai més desaprofitada per desconeixement o dificultat als tràmits: implantarem un centre d'assessorament sobre finançament i recursos europeus per ajudar als ciutadans del nostre municipi.

ANC (Assemblea Nacional Catalana)
- Creu en la desobediència com a eina per fer progressar la societat en moments determinats?

No.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
 

L'alcaldable de Ciutadans a Manlleu, Francisco Javier Jiménez Foto: Josep M Montaner

 

Participació