El Lactium augmenta en un 20% el nombre de visitants

L'organització xifra en 20.000 assistents l'afluència a la mostra de formatges catalans

La mostra Lactium, el dissabte passat
La mostra Lactium, el dissabte passat | Bernat Cedó
Redacció
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:44h
L'onzena edició del Lactium, la mostra de formatges catalans, ha estat tot un èxit. Així ho avala l'augment d'un 20% del nombre de visitants al certamen situat al Parc Jaume Balmes de Vic. Tal com xifra l'organització, s'ha passat de 17.000 a 20.000 assistents. A la bona xifra s'hi suma l'ocupació al 100% de les activitats programades a l'Aula de Formatge Bonpreu-Esclat i el grau de satisfacció dels expositors per les vendes.

En aquest sentit, el director del Lactium, Isaac Gelabert, remarca que la mostra "exerceix de punt de trobada dels apassionats del formatge però també de molts professionals del sector, que venen a conèixer nous formatges, a fer negoci i a intercanviar experiències".

D'altra banda, també hi ha hagut activitats amb molt bona acollida com el Rock&Txis, la jornada tècnica de divendres al Sucre, i els tallers per a públic familiar. El Concurs Lactium també ha aixecat molta expectació. El premi Millor Formatge Català Lactium 2019 se l'ha endut el Miner d'Espinelves, d'Oriol Brugués.

La 11a edició del Lactium ha estat coorganitzada per OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Vic) i ACREFA (Associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà), i ha comptat amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, de l'agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes i de l'empresa Bonpreu-Esclat, i amb la col·laboració del Consell Comarcal d'Osona.

Fotos del Lactium

Durant el concurs. Foto: Bernat Cedó

Arxivat a