Pere Colomer: «Cs pot representar la gent de Torelló que creu en els valors del constitucionalisme liberal»

El candidat de Ciutadans a Torelló aposta per la conservació dels rius, per potenciar el transport públic i la recuperació del servei d'urgències del CAP de 24 hores

L'alcaldable de Ciutadans a Torelló, Pere Colomer
L'alcaldable de Ciutadans a Torelló, Pere Colomer | Josep M. Montaner
Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat el 24 de maig a les 15:45h
Pere Colomer és la cap de llista de Ciutadans a Torelló. La formació, que s'estrena al municipi i comarca, vol representar les persones de Torelló que creuen en el "constitucionalisme liberal". Colomer, tot i que no vol fer especulacions abans del 26-M, remarca que en cas d'acords, els establirien amb partits que ideològiament "estan més a prop". Com a objectiu, volen aconseguir com més regidors millor.

El seu programa es basa en la millora del medi ambient, potenciar el transport públic o recuperar del servei d'urgències del CAP a les 24 hores. Colomer també explica que cal congelar els impostos destinats al comerç i incentivar la implantació de nous negocis. El candidat de Cs Torelló respon les preguntes de lectors i d'entitats.

- S'estrena com a cap de llista de Ciutadans. Per què ha decidit fer aquest pas en política i amb Ciutadans?

- Fa temps que estic afiliat a Ciutadans. El novembre passat es va decidir crear l'agrupació a Torelló i vaig entrar en política. Des de l'agrupació i el partit se'm va demanar encapçalar la llista i vaig acceptar.

- Què creu pot aportar la seva formació a l'Ajuntament de Torelló?

- A part de les propostes del nostre programa, creiem que podem representar la gent que creu en els valors del constitucionalisme liberal.

- Li ha costat fer una llista unionista a Osona?

- Creiem que la política a l'àmbit local sempre costa i en el nostre cas per ser un partit de nova implantació i un partit constitucionalista, encara costa més.

- Quines propostes de millora té per a Torelló?

- El nostre programa es basa en la millora del medi ambient, sobretot en la conservació dels rius. També a potenciar el transport públic, a la recuperació del servei d'urgències del CAP les 24 hores, i a la conservació i millora dels camins rurals, entre altres.

- Durant aquest mandat hi ha hagut polèmica amb l'oci, sobretot nocturn. Quina proposta té el seu grup?

- Creiem que cal un equilibri, entre el descans veïnal i els espais d'oci. S'han d'ubicar en llocs on no es molesti els veïns. Tot i això, creiem que a Torelló fan falta més espais d'oci.

- També hi ha hagut protestes per part de la policia local per les condicions laborals. Què tenen pensat per solucionar-ho?

- Són justes les reivindicacions de la policia local. El primer que caldria fer és equiparar feina i sou, com en altres pobles de la comarca.

- Fa temps que la bandera espanyola torna a onejar a la Casa de la Vila. Com ho valoren?

- Valorem positivament que es compleixi la llei.

- Quin objectiu electoral es fixa?

- L'objectiu electoral el decidiran els electors, però treballarem per aconseguir com més regidors millor.

- A Torelló es dibuixarà un nou escenari després de les municipals pel fet que l'actual alcalde Santi Vivet no repeteix com a alcaldable. Cs Torelló està obert a pactar amb les altres forces? Amb qui estan disposats a pactar i amb qui no?

- Els pactes es decidiran després de les eleccions. Però establiríem acords amb els partits que ideològicament estan més a prop del nostre pensament.

Preguntes de les entitats

ACT (Agrupació de Comerciants de Torelló):
- Què tenen pensat fer per millorar la situació del comerç de Torelló?

- Creiem que cal congelar els impostos destinats al comerç i incentivar la implantació de nous comerços.

TALCOMSOM
- Torelló està adherit al Pla Marc per raó d'orientació sexual i identitat de gènere d'Osona. En el darrer mandat s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del Pla creieu que és prioritari desenvolupar? Com ho fareu?


- Pensem que està bé que Torelló estigui adherit a aquest pla. Creiem que calen més campanyes per conscienciar la gent, a favor de la igualtat.

Perquè no ens fotin el tren:
- Que farà el seu grup per aconseguir la millora de l'R3 i del servei, especialment de Vic en amunt?


- Primer de tot, cal vetllar perquè es compleixi el pla de millora establert. I segon treballar conjuntament amb els diferents municipis per aconseguir més millores sobretot de Vic cap amunt.

GDT (Grup de Defensa del Ter):
- Una vegada recuperada la gestió de l'aigua com es pensa aprofundir en la gestió democràtica i la millora ecològica del recurs?

- Cal una millora en la xarxa de distribució, en alguns punts del municipi, per evitar avaries que provoquen talls en el subministrament i grans pèrdues d'aigua. D'altra banda, cal mantenir i millorar la bonificació en la factura per a les famílies amb pocs recursos.

CEDO (Consell Empresarial d'Osona)
- Quines polítiques municipals tenen pensades per la dinamització de l'economia i per ajudar a les empreses a afrontar els reptes més importants? Són partidaris de coordinar polítiques a l'àmbit d'Osona?


- Accelerar la urbanització dels polígons industrials per potenciar la implantació de noves empreses; congelació d'impostos i incentivar a les empreses de nova creació. Estem a favor de coordinar polítiques a l'àmbit comarcal.

ANC (Assemblea Nacional Catalana)
- Creu en la desobediència com a eina per fer progressar la societat en moments determinats?


- No creiem en la desobediència. Els estats democràtics tenen els mecanismes suficients per canviar les lleis quan les majories ho requereixen.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
 

L'alcaldable de Ciutadans a Torelló, Pere Colomer Foto: Josep M Montaner

Arxivat a