El Miner d'Espinelves, millor formatge de Catalunya

El guardó del Concurs Lactium torna a caure a Osona per tercer any consecutiu

Redacció
13 de maig del 2019
Tots els guanyadors del Concurs Lactium, Oriol Brugués a baix, girat mirant a la dreta.
Tots els guanyadors del Concurs Lactium, Oriol Brugués a baix, girat mirant a la dreta. | Twitter @prodeCAT
El Miner d'Espinelves és el millor formatge de Catalunya. Oriol Brugués s'ha imposat al Concurs Lactium, la mostra de formatges catalans, amb el seu formatge de llet crua de cabra i envellit en una mina durant sis mesos de maduració. Brugués va començar el 2010 amb 19 anys. Llavors era el formatger més jove de Catalunya.

Els formatgers participants en el concurs s'han disputat el primer lloc en 14 categories diferents. Entre aquestes destaca la formatgeria de Navàs, Cal Músic, que s'ha emportat quatre premis amb els Tou de Mujal, Tol de Mujal cabra, Tupí i Gran Músic cabra. Era la primera vegada que participava al concurs. El premi ha caigut a Osona per tercer any consecutiu.

La mostra de formatges catanas s'ha celebrat aquest cap de setmana a Vic amb 40 formatgeries (39 de catalanes i una de Madrid) i tipus de formatges. Tot i la pluja de dissabte, els visitants de la fira han tingut l'oportunitat de tastat diversos formatgers i participar en una vintena d'activitats relacionades amb aquest producte.

Llista dels guanyadors del Lactium
Mató i brossats - Recuit de drap de Mas Marcè
IGP Formatge de la Garrotxa - Sant Gil d'Albiol
Tomes de vaca - Vaca de pastura d'Ubach formatges
Tomes de cabra - Miner d'Espinelves
Tomes de cabra - Accèssit. Cabra 349. Ubach formatge
Serrat i formatges de pasta dura d'ovella - Cofat de La Xiquella
Pasta tova de vaca i bufala - Tou de Mujal de Cal Músic
Pasta tova de cabra - Tou de Mujal cabra de Cal Músic
Pasta tova d'ovella - Trébol de Mas d'Eroles
Pasta ácida de vaca i búfala - Fermió de La Balda
Pasta àcida de cabra i ovella - Bunch de Le Bolut
Pasta cuita - Accèssit El Carrat de Mas Marcè
Blaus - Blau de Jutglar
Tupí - Tupí de Cal Músic
Tendència: Formatges de pasta cuita - Gran Músic cabra de Cal Músic
Millor formatge de Catalunya - Miner d'Espinelves

 

Fotos del Lactium

Durant el concurs. Foto: Bernat Cedó

Arxivat a