Un gran desplegable fotogràfic de la plaça Major de Vic, a la revista «Descobrir»

La publicació de turisme i viatges dedica 60 pàgines del seu número de maig a la ciutat, sota el lema "Tot el que has de viure en una ciutat sorprenent"

Redacció
12 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:52h

Portada de la revista Descobrir, del maig de 2019, dedicada a la ciutat de Vic.


La revista Descobrirha dedicat el seu número de maig a un dossier molt extens sobre la ciutat de Vic, incidint sobretot en els aspectes culturals, arquitectònics, històrics, comercials i gastronòmics. Però la joia més impactant és el desplegable que ocupa unes 12 pàgines i que mostra una visió de la plaça Major en 360 graus de tots els seus edificis, sobre els quals es marquen anècdotes i comentaris ben originals, en un treball meticulós del fotògraf Òscar Rodbag que ja s'ha guanyat un lloc en la bibliografia sobre la ciutat.

Des de la direcció de la revista s'assenyala que "l'objectiu no dissimulat del dossier és demostrar que Vic bé val una -o moltes- visites. No tan sols per la cultura que traspua per tots els seus racons, per l'inacabable patrimoni històric o per la gastronomia deliciosa i autèntica, sinó sobretot pel dinamisme que la defineix fins a fer-la irresistible",

L'especial dedicat a Vic, amb una extensió de seixanta pàgines, consta dels següents articles: la introducció que, sota el títol "Cultura i història" signa Miquel Macià, periodista vigatà i director del diari NacióDigital. Els aspectes culturals i acadèmics són coberts per un treball de Jordi Vilarrodà. Amb el suggerent titular "A plaça ens trobarem" s'entra al cor de la ciutat, en un reportatge de Meritxell Verdaguer que inclou un desplegable inèdit de les cases de la plaça Major, una per una, que repassen la història i vivències de l'espai.

El Vic més monumental que se situa a l'entorn de la catedral i del Museu Episcopal és l'objecte del reportatge que signa Aurora Montserrat. Tractant-se de Vic i Osona, no hi podia faltar la gastronomia, que va més enllà de la llonganissa, un producte de fama mundial. Aquesta és la temàtica que ha elaborat Francesc Castro.

A banda d'aquests articles, el dossier conclou amb quatre pàgines de guia pràctica que recomana, entre d'altres, la visita a les muralles de Pere III, la Casa Bojons, la catedral de Sant Pere, el pont de Queralt, la Casa de la Ciutat i la Llotja del Blat.

La presentació del Descobrir dedicat a Vic es va efectuar en un acte al Temple Romà el passat 25 d'abril, amb la presència de l'alcaldessa, Anna Erra; el director de la revista, Joan Morales, i la redactora Meritxell Verdaguer.

Per obtenir-ne un exemplar, es pot comprar en xarxa al Quiosc.cat.
 

Presentació del Descobrir dedicat a Vic, el 25 d'abril, amb Meritxell Verdaguer; l''alcaldessa Anna Erra, i Joan Morales, director de la revista. Foto: NacióDigital

Arxivat a