Comença la campanya per a les municipals

A Osona s'hi presenten més un total de 134 llistes, la majoria de les quals són d'ERC

Alguns dels candidats a l'alcaldia de Vic
Alguns dels candidats a l'alcaldia de Vic | Albert Alemany
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:53h
Aquest dijous ha començat la campanya per a les eleccions municipals del 26 de maig. Un total de 134 llistes volen aconseguir l'alcaldia dels 50 municipis que hi ha a Osona (a més de les 3 de l'EMD de Sant Miquel de Balenyà). La formació que més llistes ha presentat ha estat ERC (43), seguit per JxCat (34), Independents (24), PSC (12), CUP (10), PP (4), Cs (3), Comuns (2) i Som Identitaris (2).

En el cas de Vic, hi ha nou candidatures a les eleccions municipals de 26 de maig, quatre menys que els comicis de 2015. S'hi presenta Anna Erra (JxCat), Maria Balasch (ERC), Joan Coma (Capgirem Vic), Carme Tena (PSC), Josep Anglada (Som Identitaris), Arnau Martí (Vic En Comú Podem), Benjamí Dòniga (Vic Sentit Comú), Jaume Amargant (Cs) i Francesc Esquerdo (PP).

12 alcaldies decidides

Dotze municipis d'Osona  ja tenen l'alcalde decidit, ja que només s'hi presenta una candidatura. D'aquestes llistes, 6 són d'ERC (Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Olost, Rupit i Pruit, i Lluçà), 4 d'Independents (Sant Boi de Lluçanès, Malla, El Brull -Independents d'Osona- i Sobremunt), i 2 de JxCat (Sant Agustí de Lluçanès i Oristà).

D'aquests municipis, la majoria d'alcaldes repeteixen, excepte el de Santa Eulàlia de Riuprimer, Txevi Rovira; la de Lluçà, Eva Boixadé; i el de Sant Boi de Lluçanès, Marc Parés, que s'estrenaran al càrrec.
Arxivat a