​La Facultat de Medicina aposta per la recerca oncològica

La UVic i la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia signen un conveni que incorpora el director d'aquest centre com a professor titular de Medicina

Josep-Eladi Baños, Josep Arimany i Josep Tabernero
Josep-Eladi Baños, Josep Arimany i Josep Tabernero | UVic-UCC
Redacció
10 de maig del 2019
La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la FFacultat de Medicina i el centre de recerca Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) han signat un conveni. L'acord, que engloba aspectes acadèmics així com de recerca i transferència de coneixement, l'han signat el president de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), Josep Arimany, el rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños, i el director del VHIO Josep Tabernero.

Per a Arimany, "és una gran notícia que una institució puntera com el VHIO hagi volgut confiar en un projecte territorial com el nostre: una facultat de medicina jove i amb molta il·lusió". Tabernero, que també és el cap de servei d'oncologia de l'hospital Vall d'Hebron, ha explicat que el conveni té tres pilars bàsics. El primer és promoure la recerca clínica "perquè els malalts tinguin els millors tractaments a Vic o a Manresa i es facin diagnòstics amb més precisió". El segon és el pilar acadèmic, que passa per la incorporació de Tabernero com a professor titular de l'assignatura d'Oncologia-Hematologia del grau de Medicina i oferir "formació avançada als professionals vinculats a la Universitat o als centres hospitalaris". I finalment el tercer pilar, afavorir l'activitat investigadora més translacional per afavorir "el diagnòstic precoç i les previsions temporals, així com determinar millor les causes de la malaltia".

Tabernero ha destacat "el model pedagògic de la Facultat basat en l'aprenentatge de casos clínics" com un dels motius per incorporar-se a la UVic-UCC, i el fet que les dues institucions comparteixen "un model de governança similar, una fundació privada amb forts vincles amb l'administració pública".

Per la seva banda, el rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños, ha assegurat que l'arribada del VHIO a la Universitat és "molt positiva" i ha agraït al seu president que "siguin aquí per ajudar-nos a avançar cap a l'excel·lència". Per a Baños, Vic i la Facultat de Medicina compten amb una sensibilitat especial a l'hora de situar el pacient al centre del procés de l'atenció mèdica.

Arxivat a