Vic acollirà 123 concerts en la nova edició d'«El so de les cases»

Joana Serrat, David Carabén, Xarim Aresté són alguns dels artistes que participen en la iniciativa que tindrà lloc del 17 al 19 de maig en 14 indrets de la ciutat

La cripta de la catedral, un dels espais d'«El so de les cases»
La cripta de la catedral, un dels espais d'«El so de les cases» | Josep M. Montaner
Redacció
08 de maig del 2019
La iniciativa d'"El so de les cases" torna a Vic del 17 al 19 de maig. El projecte, que uneix música i patrimoni, renova més la de la meitat part dels escenaris que al llarg del cap de setmana s'ompliran de concerts. En total hi haurà 123 concerts de 20 minuts a càrrec de 16 artistes o grups, que interpretaran als 14 espais que formen part de la proposta.

Les Clarisses, la balcona i la planta noble de l'Ajuntament, Casa Pratdesaba, Casa Fontcoberta, l'Albergueria, Casa Vilarrúbia i l'assecador de Can Riera són algunes de les noves ubicacions que obriran les portes per primera vegada per acollir-hi concerts. A aquests espais s'hi ha de sumar l'església de l'Escorial, l'església de Sant Felip, la cripta de la Catedral i el menjador i el jardí de Casa Ricart, que ja han estat protagonistes en algunes de les anteriors edicions.

Durant la roda de premsa de presentació de la quarta edició, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va subratllar que la iniciativa "ha quallat entre la ciutadania", i que es tracta d'un projecte consolidat "cada vegada més estratègic i referent per la ciutat, la comarca i el país". També va remarcar que la iniciativa permetre accedir a espais inèdits i descobrir-los tot badant i gaudint dels concert programats.

Concert vinculats amb el MMVV i amb l'EMVic

Un any més, la programació artística s'ha treballat de forma transversal amb el personal tècnic del Mercat de Música Viva, l'Escola de Música i la regidoria de Turisme; la selecció dels espais, a càrrec de la regidoria d'Urbanisme amb el Patronat de la Ciutat Antiga, i la coordinació i el muntatge tècnic, per part de la regidoria de Cultura.

La directora executiva del Mercat de Música Viva, Montse Portús, ha posat en relleu la diversitat dels artistes que participen en aquest projecte. Per això, ha remarcat que "barrejar tot tipus d'estils musicals, dels més clàssics als més moderns, reafirmen que la ciutat és molt viva musical i culturalment".

Portús ha detallat que sis de les actuacions provenen directament de l'Escola de Música de Vic, però que també hi ha lloc per artistes més consolidats en el panorama musical català —Joana Serrat, David Carabén, Xarim Aresté—, i d'altres que inicien la seva trajectòria professional —Gessamí Boada, Eva Fernández Trio o Juliane Heinemann, aquesta última guanyadora del darrer premi Puig Porret—.

Dos concerts nocturns

Seguint la bona acollida de l'any passat, s'han programat dos concerts nocturns, un divendres i l'altre dissabte. Divendres, a Casa Ricart, actuarà el grup The Black Barbies, i dissabte al jardí de Les Clarisses, on actuarà David Carabén (Mishima).

L'entrada als concerts és lliure, amb aforament limitat, i es repartiran tiquets mitja hora abans de cada concert. Així es vol facilitar que el màxim de gent pugui anar a més concerts i s'evita l'acumulació d'entrades i es garanteix l'aforament a tots els concerts.
 

Consulta tota la programació

Durant la roda de premsa de presentació de la quarta edició d'«El so de les cases» Foto: Aj. de Vic

Arxivat a