eleccions municipals 2019

Prometre o jurar el càrrec per «la república catalana», la proposta de l'AMI entre els regidors sobiranistes

L'associació presenta la fórmula sobiranista per incorporar al text de presa de possessió dels càrrecs electes municipals sorgits de les eleccions municipals del 26 de maig del 2019

per Sandra Muntané , 6 de maig de 2019 a les 16:36 |
Josep M. Cervera, Annabel Moreno, Mercè Esteve, Joan Rabasseda i Jordi Gasení a la presentació de la campanya | Sandra Muntané
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació de Municipis per la Independència convida a tots els regidors sobiranistes escollits a les pròximes eleccions municipals, del 26 de maig, que prometin o jurin el seu càrrec "per la república catalana". 

Josep Maria Cervera, president de l'AMI, ha apuntat que aquest jurament "no substitueix" l'acatament a la Constitució, a més, ha assegurat que "després de l'1-O i un llarg any de repressió, és necessari que es mostri un compromís dels electes amb els drets fonamentals, i també amb la independència". És per això que ha fet una crida a l'ampliació màxima de regidors i regidores, afirmant que és "imprescindible la implicació dels ajuntaments".


Fins ara, ja es compta amb 4.192 regidors adherits a la iniciativa des de les últimes votacions del 2015. Annabel Moreno, vicepresident de l'AMI, ha assegurat que "tot i que s'ha posat en dubte" la fórmula compta amb "l'empara legal" d'un informe jurídic que dissipa els possibles dubtes que puguin sorgir en els ajuntaments, però que ha d'emprar-se un cop fet el jurament o la promesa que preveu la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

L'Associació ha indicat que farà arribar la fórmula a tots els ajuntaments que ja estiguin adherits, i als "partits sobiranistes que lluitin per la república", en aquest grup podria haver-hi representants de PSC o dels comuns, tot i que, Cervera ha assegurat que "no perdrem el temps amb els que són clarament contraris a treballar en aquest espai, però serem generosos a obrir la campanya a la resta". A més, ha indicat que la campanya és "una opció de país, no de partit" i que que "en la mesura que aquest compromís sigui fort, el projecte de república es podrà consolidar i tirar endavant".

Fórmula per la república catalana

Les municipals a Osona, al teu WhatsApp

 

Participació