​La màgia enlluerna Tona

El Festival Internacional es consolida com un dels referents a Catalunya amb un èxit rotund i reivindicant el paper de les magues

La gala internacional d'Una Tona de Màgia, el dissabte.
La gala internacional d'Una Tona de Màgia, el dissabte. | Toni Carrasco
Toni Carrasco / Redacció
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:17h
Tona ha tancat aquest diumenge la quarta edició del Festival Internacional de Màgia com un dels certamens de referència a Catalunya amb un èxit rotund de participació. L'edició d'enguany ha comptat amb una programació molt variada i per a tots els públics, i ha destacat el paper de la dona en el món de la màgia i també l'energia.

El certamen es va iniciar el dijous amb el sopar màgic al Prat Verd i va cloure el diumenge amb un dels mags més reconeguts arreu del món com és Juan Tamariz. El mag va fer gaudir el públic amb el seu humor sorneguer, surrealista i una mica gamberro.

A més de Tamariz, el festival ha comptat, entre molts altres, amb l'original presència del Mag Freak; el professor Karoli i el seu domini de les bicicletes i monocicles; el tarragoní Jordi Caps i la seva màgia de prop amb cartes; el català Sergi Buka amb una màgia moderna; el madrileny Miguel Muñoz, actor i mag en la darrera superproducció de Hollywood Dumbo de Tim Burton amb el seu espectacle de boles de vidres; o Francis Zafrilla d'Albacete, amb la seva màgia més clàssica per a adults i infants i els seus dots extraordinaris de ventrilòquia.

Menció especial per a les magues

Entre aquestes destaca la maga Gisell, guanyadora del Primer Premi Nacional d'Espanya de Màgia l'any 2017. Una artista multidisciplinària que basa el seu espectacle en la màgia de prop. D'altra banda, l'alemanya Alana Magician, guanyadora del Premi Europeu de Màgia i el Gran Premi d'Alemanya del 2011, ha mostrat un estil contundent amb els seus uns exercicis de màgia frenètics i sorprenents.

Juan Tamariz, a l'espectacle de diumenge. Foto: Toni Carrasco


I per últim la millor maga de Colòmbia, descendent directe de tres generacions de mags, Consuelo Lorgia que amb un estil clàssic de números de màgia tradicional combinats amb telepatia i jocs de cartes arriscats va captivar el públic.

Tant dissabte com diumenge la plaça major de Tona va acollir una concorreguda Fira Màgia amb tallers, paradetes i diverses exhibicions d'associacions de màgia del país.

Triplicat el nombre d'entrades anticipades

El director artístic, Jordi Pota, fa una valoració molt positiva del festival. En aquest sentit remarca que s'han triplicat el nombre d'entrades anticipades venudes, cosa que significa que "la gent coneix el festival i confia en la qualitat de les actuacions programades".

També destaca que tot i la pluja de dijous i divendres, tant dissabte com diumenge es van poder veure els carrers de Tona "plens de gent". D'altra banda, Pota apunta que al festival ha comptat amb elements de la cultura popular de Tona i s'ha potenciat el comerç a través del concurs el Joc del Conill.

Una Tona de Màgia ha comptat amb el patrocini principal d'Estabanell Energia, a més de la Fundació Damm, El Màgic Món del Tren i els comerços del poble. El certamen també ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona i la Institució Puig-Porret.
 

Una Tona de Màgia Foto: Toni Carrasco

Arxivat a