Arnau Martí: «Seria una gran oportunitat que les forces progressistes volguessin governar Vic»

El cap de llista de Vic En Comú Podem vol continuar "amb la filosofia de cooperació i de mà estesa" per treballar per la ciutat

Arnau Martí
Arnau Martí | Adrià Costa
06 de maig del 2019
Actualitzat el 23 de maig a les 17:35h
Arnau Martí és el candidat de Vic En Comú-Podem a les municipals. Martí surt reforçat dels resultats dels Comuns a les generals i demana la mobilització dels votants. Valora positivament els quatre anys de mandat en els quals ha pactat amb l'equip de govern d'Anna Erra amb un acord de governabilitat. El cap de llista obre la porta als pactes i no fixa "ni vetos ni línies vermelles" abans del 26 de maig.

Martí vol aconseguir el segon regidor per tenir més base i capacitat de treball i influència major. La seva aposta és continuar "amb la filosofia de cooperació i de mà estesa" per treballar per la ciutat. D'entre les propostes, destaca el blindatge dels serveis municipals i donar un accent social a les polítiques.

- Què l'ha fet decidir tornar a encapçalar la llista?

- Després de 4 anys de molta feina, penso que és bo revalidar la candidatura i fer-ho amb una marca potent com és Vic En Comú-Podem. A mi personalment, m'apassiona la política i la ciutat. Proposar-me ser candidat és el millor regal que em poden fer.

- Quina valoració en fa d'aquests quatre anys de regidor?

- Hem fet una oposició constructiva que ha volgut sumar per la ciutat i que ha entès que no es podia quedar aturada aquests quatre anys. En aquest sentit, l'acord de governabilitat amb el PDECat tenia la voluntat de fer avançar el programa electoral amb el qual ens vam presentar fa 4 anys. Això ha significat l'impuls de la tarifació social a les escoles bressol que ara volem ampliar a més serveis educatius, esportius i culturals. També hem impulsat la sindicatura de greuges que és un pas endavant en transparència; projectes de caràcter ambiental, com l'adaptació que s'ha fet al Puig dels Jueus; o inversions al barri, com la plaça de la Noguera. Hem contribuït a què la inversió social de l'Ajuntament tingui més gruix. Hem donat accent social a la política i el pressupost de la ciutat.
 

Arnau Martí Foto: Adrià Costa


- Està content amb el resultat final de l'acord amb l'equip de govern. S'ha complert allò que demanaven?

- Algú pot pensar que hauria de ser més. Nosaltres estem contents perquè hem contribuït a ajudar la ciutat i servir la ciutadania. Hem fet avançar com mai el programa electoral d'Iniciativa en els últims 25 anys. Ens hagués agradat fer-ho des d'un govern progressista, però les condicions eren les que eren. La nostra obligació com a regidors era asseure'ns i intentar treballar per la ciutat, que crec que és el que hem fet.
 
- Creu que aquest acord li pot passar factura a les municipals? Els seus votants el poden castigar pel pacte o n'estan satisfets?

- Crec que des d'un punt de vista de ciutat, s'entén que els regidors anem a treballar. Per tant, si hi ha la possibilitat d'arribar a acord amb el govern per fer avançar polítiques concretes, és la nostra obligació. Continuarem amb la filosofia de cooperació i de mà estesa amb qui vulgui tenir-la. És evident que els acords per tirar endavant certes polítiques els havíem de tenir amb Anna Erra, que és qui ostenta l'alcaldia. Ens hagués agradat un acord alternatiu, però no va ser possible perquè hi va haver vetos.

- Venim de les eleccions generals amb uns bons resultats per En Comú Podem. Com ho valora?

- Ens dona molta força de cara el 26 de maig precisament perquè 1.600 vots significarien un segon regidor a l'Ajuntament i seria un pas històric. Sabem que són contextos diferents, però volem mobilitzar aquests 1.600 vots de les generals a les municipals, aquella gent progressista que entén que a l'Ajuntament s'hi ha d'anar a fer una feina en positiu i amb propostes de caràcter social. Em dirigeixo a tota la gent que ha votat tradicionalment al PSC i Iniciativa, que pensa que pot haver-hi un canvi en millor i positiu cap a la ciutat. Estem convençuts que és la millor enquesta que podíem tenir.

- Creu que el canvi de marca de Vic Per a Tots a Vic En Comú Podem pot ajudar?

- Sense dubte. Som la candidatura de Catalunya En Comú- Podem i per tant la candidatura d'Ada Colau i Pablo Iglesias, uns referents amb els quals volem que se'ns identifiqui. Estem contents de poder-nos presentar amb aquest bagatge. Som la quarta força a l'Estat Espanyol amb la possibilitat d'estar al govern i també som protagonistes en molts governs municipals de Catalunya.
 

Arnau Martí Foto: Adrià Costa


- Quins projectes tenen per Vic?

- En els propers quatre anys, hem d'atendre diverses necessitats. Primer de tot creiem que cal blindar els serveis municipals. Això vol dir que han de funcionar bé i millor del que han funcionat fins ara, sobretot en matèria de convivència. S'han d'augmentar les ràtios de policia de proximitat i agents cívics. També pensem que és imprescindible que més enllà de fer plans d'habitatge, s'han de fer promocions del parc d'habitatge buit i públic.

- Pel que fa equipaments, què proposen?

- A més de la biblioteca, cal una piscina municipal. Necessitem un equipament nou i Can Garrofa és una bona ubicació. També caldria donar resposta a les necessitats d'espai de les entitats, com les esportives. No és necessari fer un nou pavelló, però potser sí un espai poliesportiu perquè puguin cobrir les necessitats.

- Parlant d'equipaments, el Mercat Municipal ha estat un dels temes més polèmics al mandat que acaba. Què tenen pensat?

- No entenem que a principis de mandat hi hagués una gran pretensió per part del govern d'Anna Erra que, al pas del temps, s'ha anat desencantant. Per nosaltres és una prioritat i s'ha de reformar urgentment. No hi ha cap ciutat, que tingui el mercat municipal així. Tampoc donarem un xec en blanc a ningú. Volem un equipament digne, modern i que sigui un impulsor per al petit comerç de la ciutat.

- També ha fracassat el porta a porta per falta de consens. El tindran en compte al seu programa?

- Ha estat un fracàs col·lectiu. S'ha utilitzat per desgastar el govern i el govern no ha tingut prou capacitat de negociació i mà esquerra per entomar les demandes de l'oposició. És un repte de ciutat que no havia de guanyar cap partit, sinó el conjunt de la ciutat. D'altra banda, ha estat excessivament pretensiós que una gran majoria volgués donar suport al porta a porta.  Si hi ha una majoria d'11 regidors que el vol tirar endavant, no esperarem a ningú. És evident que la situació ambiental ens obliga a fer aquest pas tard o d'hora. Volem que sigui més d'hora que tard. Cal entomar el repte des de ja, s'ha perdut massa el temps.
 

Arnau Martí Foto: Adrià Costa


- Quin objectiu electoral es fixen?

- Pensem que dos regidors seria un repte molt important i anem a intentar a treure el segon regidor que ens donaria una base i tindríem una capacitat de treball i d'influència molt més gran. Si a la gent li ha agradat la feina que hem fet a l'Ajuntament, els demanem que ens facin confiança. El nostre encàrrec serà anar a treballar per la ciutat de forma constructiva, positiva, sense demagògies i intentant primar els interessos dels vigatans.

- En cas que Anna Erra torni a guanyar, tornarien a pactar?

- No farem ni especulacions ni vetos ni línies vermelles a altres partits. Quan hi hagi els resultats el 26 de maig ens asseurem amb qui ens haguem d'asseure. No hi ha cap altre partit que hagi conreat més el diàleg amb altres forces polítiques que nosaltres. Ens asseurem i parlarem. Seria una gran oportunitat que les forces progressistes volguessin governar la ciutat.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Osona: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Arxivat a