Èric Güell, Girbau i Daniel Hayes, premis ADN Emprèn

Pilarín Bayés rep el reconeixement a la trajectòria

Els premiats de la segona edició dels ADN emprèn.
Els premiats de la segona edició dels ADN emprèn. | UVic-UCC
Redacció
03 de maig del 2019
Els guanyadors dels premis ADN Emprèn es van fer públics la setmana passada en un acte a l’empresa Intorex de Torelló. Es van atorgar tres premis i cinc accèssits, a més d’un reconeixement a la trajectòria, el premi ADN-Gurú, que va rebre la ninotaire Pilarín Bayés. 

En aquesta ocasió un total de 32 projectes han concorregut als guardons, que impulsen l’Ajuntament de Torelló, Mas Vinyoles Venture Factory i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Els premis posen en valor la trajectòria d’emprenedors de la Catalunya Central per demostrar que el territori també és un factor clau i facilitador per als projectes empresarials.

Tres premis i cinc accèssits

En la categoria ADN Starter-Ajuntament de Torelló, el guanyador dels 4.000 euros va ser Èric Güell, de Seva, que el 2017 va crear Showee, un negoci de desenvolupament de dutxes intel·ligents i ecoeficients que faciliten el procés de dutxa a persones amb necessitats especials o d’edat avançada, amb un estalvi de més del 50% en aigua i energia. Aquest guardó reconeix persones o equips emprenedors amb una trajectòria d’entre 3 i 10 anys. Pel que fa als accèssits, van ser per a Oriol Baró, de la Pobla de Lillet i creador de Liken Skis, que fabrica esquís singulars de fabricació artesanal, de fusta i totalment personalitzables, i Lambert Guix i Joaquim Morató, osonencs i fundadors de Sibarist, empresa de disseny i fabricació de productes pel cafè d'especialitat amb l’objectiu de fer de la preparació del cafè un ritual.

En la categoria ADN-Intraprèn, el premi va recaure en l’equip iDrivers de Girbau Lab, la plataforma d'Innovació Oberta de Girbau per a la indústria de la bugaderia, format per Eudald Bover, Jesús Castro, Maria Formatjé, Marc Llobet, Josep López, Ferran Pineda i Xavier Vilamala. Aquesta categoria, nova d’aquest any, reconeix la tasca d’una persona intraprenedora o d’un equip emprenedor dins d’una corporació empresarial o administració pública. L'accèssit d'aquesta categoria va ser per a la vigatana Judit Capa, impulsora de Fisiomum, un servei integral d'activitat física i fisioteràpia adreçat a les dones. 

Pel que fa al Premi ADN-Transformer, el va rebre Daniel Joseph Hayes, del Berguedà, un metge neerlandès de 42 anys i resident a Manresa que lidera Vidàlia, un projecte per reconstruir l’antiga Colònia Vidal a Puig-reig. El guardó que ha rebut reconeix persones que després d’una trajectòria professional s’han reorientat, a mitjana edat, cap a l’emprenedoria. En aquesta categoria el jurat també va atorgar dos accèssits a Salvador Puigmartí, del Moianès, que dirigeix el projecte empresarial Cuiol Nature, d’activitats de divulgació i educació ambiental, i a l'osonenca Josi Viñas, fundadora de Blank Salut SL, una empresa que posa els seus espais i serveis comuns a disposició de professionals de diferents especialitats.
Arxivat a