La màgia aterra a Tona

La quarta edició del festival "Una Tona de Màgia" reivindica el paper de la dona

Presentació del festival, a Tona
Presentació del festival, a Tona | ACN
Redacció
02 de maig del 2019
Tona ja ho té tot a punt per viure la quarta edició del Festival Internacional de Màgia, que comença aquest dijous, 2 de maig, fins al 5. El principal objectiu del certamen , com en les edicions anteriors, és donar a conèixer el món de la màgia a tots els públics. Els carrers, les places i els principals equipaments del poble s’ompliran de màgia i il·lusió amb els millors mags nacionals i internacionals del moment. A part de màgia i espectacles de carrer, també hi haurà arts afins a la màgia com el clown, els malabars i les màscares.

En aquesta edició, la padrina del festival és l’actriu Marta Marco, que ajuda en l’aposta de donar més visibilitat a la figura de la dona dins el món de la cultura. Des d’Una Tona de Màgia, també es vol contribuir a la causa feminista i a promoure la visibilitat de les dones en tots els àmbits. Per aquest motiu, aquest any hi haurà magues a gairebé tots els espais.
 
Una de les novetats d’enguany és el Joc del Conill, que es portarà a terme amb els comerços del poble. El joc consistirà en trobar cinc conills màgics amagats entre les botigues patrocinadores del festival. Entre les persones que hagin aconseguit trobar-los, se sortejaran tres premis màgics.

A més, aquest any també s’ha volgut donar èmfasi a la Gala Internacional de Prop canviant-li el nom per A un pam de nas. Durant la gala, es faran jocs de màgia amb cartes, objectes i mentalisme, i totes les actuacions es gravaran amb una càmera i es projectaran en una pantalla gegant perquè els espectadors puguin veure la màgia de ben a prop.

D'entre els artistes convidats en aquesta 4a edició, destaca Juan Tamariz, il·lusionista espanyol especialitzat en la cartomàgia i en la màgia de prop, que actuarà a l’espectacle Unipersonal; Alana Magicien, la primera dona en aconseguir el prestigiós premi de Campiona de Màgia d’Alemanya, que serà present a la Gala Internacional; Miguel Muñoz, guardonat el 2018 amb el Gran Premi Mundial de Màgia, que actuarà a A Un Pam de Nas i a la Gala Internacional; i Jandro, humorista i mag conegut per haver participat en diversos programes de televisió com El Hormiguero, que també pujarà a l’escenari de la Gala Internacional.

Aquest any, el festival també compta amb dos influencers que ajudaran a donar més visibilitat al festival. Shado, un mag que ja va participar al festival, i l'actor Adrián Rodríguez. Entre tots dos, sumen més de 170 mil seguidors a les xarxes socials.  

Arxivat a