Tati Furriols rebrà la Creu de Sant Jordi

La Generalitat atorga el màxim reconeixement a 29 personalitats i 15 entitats

Tati Furriols en una imatge d'arxiu
Tati Furriols en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Redacció
30 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:27h
El Govern ha distingit el metge vigatà Tati Furriols amb la Creu de Sant Jordi per la seva feina com dinamitzador de programes humanitaris. És metge especialitzat  en medicina tropical, va col·laborar amb Metges sense Fronteres i Metges del Món i va ser cooperant a El Salvador, a Haití, i a la guerra d'Angola. Va fundar l'Associació Humanitària Josep Trueta, posteriorment reconvertida en la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta, la qual, a partir de la recollida selectiva de fàrmacs, fomenta la creació d’empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables socialment.

Tal com ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, s'ha acordat concedir el guardó a 29 personalitats i 15 entitats, que pels seus mèrits han prestat serveis "destacats" a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Leo Messi és un dels guardonats.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.