Vic altera els semàfors per millorar la puntualitat dels busos urbans

Instal·len un sistema que canvia el cicle semafòric per afavorir la rapidesa i competitivitat del transport públic

Un autobús a Vic
Un autobús a Vic | Josep M. Montaner
Redacció
30 d'abril del 2019
L’Ajuntament de Vic ha implantat un sistema als autobusos que mitjançant un comandament permet al conductor de l’autobús alterar el cicle semafòric perquè a l’apropar-se a la cruïlla el semàfor es posi en verd i es recuperi, així, part del temps perdut en el recorregut.
 
D'aquesta manera, segons l'Ajuntament, aquest nou sistema respon la demanda de la ciutadania que reclamava una millora en la puntualitat i en la regularitat del transport públic a la ciutat. La prioritat semafòrica facilita que el bus urbà sigui més ràpid i competitiu en relació amb el cotxe privat perquè es reduirà el temps que el vehicle està aturat.
 
Un sistema ja instal·lat en altres punts
 
Aquest sistema es trobava instal·lat als semàfors del carrer Pare Gallissà, a l’entrada i sortida de l’estació d’autobusos, a la cruïlla de l’Avinguda Bernat Calbó amb el carrer Santiago Rusiñol i a la cruïlla del carrer Comtat d’Osona amb la Carretera de Roda.
 
Ara s’amplien els semàfors controlats amb aquest sistema i s’instal·len cinc nous mòduls de prioritat als semàfors de la Plaça Santa Clara, el carrer de Gurb, Sagrada Família, a la sortida de l’estació d’autobusos, al carrer Pare Huix cruïlla amb l’Avinguda de l’Estadi i Ronda Francesc Camprodon cruïlla amb el carrer Pare Coll. Està previst incorporar-ne tres més a la cruïlla de la Ronda Francesc Camprodon amb la carretera de Manlleu, al carrer Jacint Verdaguer cruïlla amb Rambla Davallades i al Passeig Generalitat cruïlla amb Pius XII.
Arxivat a