VÍDEO Isaac Peraire reivindica l'1-O i el dret de protesta al Suprem

L'alcalde de Prats va ser present a les concentracions del 20-S a casa de Josep Maria Jové i a la seu d'Economia

Isaac Peraire, al Tribunal Suprem.
Isaac Peraire, al Tribunal Suprem.
Carles Fiter
29 d'abril del 2019

Isaac Peraire ha declarat aquest dilluns al Tribunal Suprem per al judici de l'1-O. L'alcalde de Prats de Lluçanès va ser present a la concentració durant el registre del domicili de Josep Maria Jové, exsecretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, a les Franqueses del Vallès; i a les concentracions de protesta al Departament d'Economia a Barcelona.

El vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d'ERC, ha reivindicat l'1-O i el dret a protesta per la detenció dels dirigents d'economia. L'alcalde de Prats ha apuntat que les manifestacions van tenir una "actitud positiva i activa" i que van entendre la convocatòria del referèndum d'autodeterminació com "un compromís amb la democràcia i la ciutadania", "una convocatòria electoral normal".

En aquest sentit, Peraire ha situat les concentracions arreu de Catalunya com quelcom normal. Anava a explicar l'anormalitat que va suposar per ell veure un alt càrrec del govern detingut i volia fer un símil amb què passaria si fos un diputat espanyol. Marchena, però, li ha parat els peus i li ha dit que no fes "valoracions polítiques".

A casa de Jové i a Economia

Preguntat per Fiscalia sobre la concentració de persones a casa de Jové a les Franqueses del Vallès, l'alcalde ha apuntat que s'hi van reunir per donar suport: "mai es va privar de sortir" i encara que hi havia tractors, "no van allar els accessos", sinó que van ser els antiavalots.

D'altra banda, també li han demanat per la manifestació de davant la seu d'Economia. L'alcalde ha reiterat que "l'actitud dels concentrats va ser positiva, ningú es pensava que Jové estaria detingut tres dies". Responent a l'acusació popular de Vox, ha explicat que va fer crides a la concentració davant d'economia fent trucades des de casa de Jové. "Creiem que tenim dret a reclamar el nostre dret a votar i a protestar davant d'una acció policial que ens sembla injusta", ha conclòs.

Peraire també ha afegit que va viure "intensament" la jornada del 20-S en què va viure "moments molt bonics". L'alcalde de Prats de Lluçanès ha marxat del Suprem i s'ha acomiadat de tots els encausats i citats a declarar donant-los la mà. Peraire estava requerit com a testimoni per la defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva.
 

Isaac Peraire, al Tribunal Suprem.

Arxivat a