ERC derrota JxCat amb una àmplia majoria a Osona

La tercera força ha estat el PSC, seguit d'En Comú Podem, Front Republicà i Ciutadans

La votació del 28-A en un col·legi de Manlleu
La votació del 28-A en un col·legi de Manlleu | Adrià Costa
29 d'abril del 2019
Actualitzat el 10 de novembre a les 18:52h
Esquerra Republicana ha tornat a guanyar les eleccions espanyoles a Osona en una jornada que ha estat marcada per l'alta participació (s'ha arribat a un 80%). La formació republicana ha obtingut un total de 33.257 vots al congrés dels diputats, mentre que Junts per Catalunya -la segona força- n'ha aconseguit 23.807. Molt més enrere, s'hi situa el PSC amb 10.674 vots, En Comú Podem amb 6.325, seguits d'un frec a frec entre Front Republicà (4.774) i Ciutadans (4.526). El PP ha tingut 1.835 vots i Vox, 1.454.

Segona vegada consecutiva

Les darreres eleccions espanyoles, del 2016, ERC va guanyar per primera vegada a Osona i va prendre el primer lloc a Convergència Democràtica. Els resultats, però, van estar frec a frec i només hi va haver una diferència d'uns 500 vots. En aquests comicis la diferència és més notària i hi ha gairebé 10.000 vots entre la primera formació i la segona. Tot i això, n'hi ha més entre la segona i la tercera (PSC).

Municipi a municipi, ERC s'ha imposat a JxCat en la majoria, on només ha guanyat en una desena. A les poblacions més grans ha guanyat la formació republicana. Ho ha fet per primer cop a Vic.



Marta Rovira, sense votar

Des del moviment Free Rovira s'ha escenificat aquest diumenge que Marta Rovira no ha pogut exercir el seu dret a vot perquè està exiliada a Suïssa. La concentració ha tingut lloc a l'escola Balmes de Vic on acostumava a votar la secretària general d'ERC. A més de representants dels partits també hi havia familiars, com els seus pares, parella i filla.