Una trentena d'estudiants de Vic protagonitzaran una producció pròpia de «Grease» a l'Atlàntida

L’espectacle s’estrenarà a la sala gran del complex cultural osonenc divendres 3 de maig

Una de les actrius que interpreta la Sandy, protagonista de la comèdia romàntica «Grease»
Una de les actrius que interpreta la Sandy, protagonista de la comèdia romàntica «Grease» | ACN
Redacció
26 d'abril del 2019
Una trentena d’estudiants de diferents centres educatius de Vic protagonitzaran una adaptació teatral en català de la comèdia musical nord-americana Grease. El director artístic, Toni Font, ha posat el focus en l’alt nivell dels joves que pujaran a l’escenari. “Actuen, canten i ballen al mateix alt nivell”, ha dit. L’obra és una producció pròpia del Teatre l’Atlàntida que s’emmarca en la tercera edició del projecte educatiu "Fem un musical". L’espectacle s’estrenarà el proper 3 de maig a dos quarts de nou del vespre a la Sala Ramon Montanyà i l’endemà hi haurà una segona sessió. Les entrades gairebé s’han exhaurit.

El cap de programació del Teatre l’Atlàntida, Ramon Ferrer, ha destacat que més enllà de l’objectiu clarament pedagògic del projecte, el musical també té una “gran ambició” en la part artística. “Intentem impregnar la producció d’una vessant professional en tots els seus aspectes”, ha dit Ferrer. La direcció musical ha anat a càrrec d’Arnau Burdó, amb la col·laboració coreogràfica de Laura Marsal. També hi ha participat l’Escola de Música i del Conservatori de Vic, de l’EART i el 9TV. 

Pel director artístic, Toni Font, fer un musical d’aquest tipus a Vic ara fa 20 anys “era ciència ficció”. Per sort, ha destacat, la societat ha avançat i ara ja es pot despertar l’interès artístic dels actors en edats molt més joves. 

Font també ha explicat que després dels musicals de Joseph and the amazing technicolor dream coat d’Andrew Lloyd Webber i El Mikado de William Gilbert i Arthur Sulivan, “Grease serà l’edició més completa que s’ha fet”. I això podrà ser així, ha explicat el director, perquè en l’obra hi intervenen moltes disciplines artístiques més enllà de la interpretativa. Pel que fa al vestuari, per exemple, s’han dissenyat més d’un centenar de peces només per a l’espectacle. 

Toni Font també ha posat de relleu la idea de l’”intèrpret total”, perquè “com més coses se sap fer a l’escenari molt millor”. Al càsting s’hi van presentar una seixantena d’actors dels diferents centres de secundària de Vic i se’n van escollir 30. L’espectacle també compta amb una dotzena de ballarins. 

De la seva banda, l’alcaldessa, Anna Erra, ha destacat el projecte musical com un exemple de “projecte de ciutat”. Segons Erra,  Grease mostrarà que Vic és capaç de tirar endavant un projecte amb un objectiu comú que, en aquest cas, és la música. 

L’obra que s’estrenarà és una adaptació de la peça original de 1971, estrenada a Chicago, i que només un any després va passar a Broadway. La història de la Sandy i en Danny, però, no es va fer famosa a nivell mundial fins que l’espectacle es va convertir en una icona del cinema amb les interpretacions de John Travolta i Olivia Newton-John. 
 

L’alcaldessa, Anna Erra, el cap de programació de l’Atlàntida, Ramon Ferrer; i el director artístic de l’espectacle, Toni Font. Foto: ACN

Arxivat a