La taca verda de Vox no arriba a Osona

El partit xenòfob de Som Identitaris només es presenta a Vic i Manlleu

Santiago Abascal i Javier Ortega Smith en una manifestació unionista a Barcelona
Santiago Abascal i Javier Ortega Smith en una manifestació unionista a Barcelona | Vox
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:20h
L'expansió de Vox arreu de Catalunya no ha arribat a Osona. Amb la publicació provisional de les candidatures a la comarca, no hi apareix la formació verda. El motiu principal és que ja s'hi presenta Som Identitaris, el partit xenòfob català que lidera el regidor de Vic Josep Anglada.

Precisament, a principis de febrer d'enguany, Vox va absorbir el que quedava de Plataforma per Catalunya. Anglada va crear aquest partit el 2002, va estar a punt d'entrar al Parlament de Catalunya el 2010, i va obtenir 67 regidors arreu del país el 2011. Després de mil i unes discussions internes, Anglada va abandonar la formació i va crear Plataforma Vigatana per a les municipals de 2015 i es presenta sota les sigles de Som Identitaris per les d'aquest maig de 2019.

A Osona, Som Identitaris només es presenta a Vic i Manlleu. Cal destacar que en les passades eleccions hi havia fins a quatre formacions xenòfobes a Vic: Plataforma Vigatana (PLVI), Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC), Som Catalans i Plataforma per Catalunya (PxC).

ERC lidera el nombre de llistes a Osona amb 43 i la segueix JuntsxCat amb 34. Al seu darrere hi ha el PSC amb 12, Independents d'Osona amb 18, la CUP amb 10, el PP amb 4, Ciutadans amb 3, Comuns amb 2 i 1 de Primàries.
 

Josep Anglada, en un ple de Vic. Foto: Josep M Montaner

Arxivat a