Quines poblacions d'Osona tenen més llistes per a les municipals?

A Centelles, Santa Eugènia de Berga i Prats de Lluçanès algunes candidatures han nascut d'escissions dels partits

25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:30h
Eleccions Municipals 2015 a Vic
Eleccions Municipals 2015 a Vic | Adrià Costa
Vic, Manlleu, Centelles, Torelló, Tona, Santa Eugènia de Berga i Prats de Lluçanès són els municipis que tindran més llistes per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Tal com es pot veure en la publicació de les candidatures provisionals, Vic se situa en primera posició amb 9 llistes i la segueixen Manlleu (7), Centelles (6), Torelló (5), Tona (5), Santa Eugènia de Berga (5), Prats de Lluçanès (4), Balenyà (4), Sant Hipòlit de Voltregà (4) i les Masies de Voltregà.

D'aquestes poblacions, n'hi ha tres que tindran alcalde nou perquè l'actual no opta a la reelecció. És el cas de Centelles amb Miquel Arisa (PSC), que ha estat batlle durant 24 anys; Torelló amb Santi Vivet (PDECat); i Santa Eugènia de Berga amb Anna Franquesa (PDECat).

Escissions a Centelles, Prats i Santa Eugènia

El cas de Centelles, Prats i Santa Eugènia, algunes de les llistes han nascut per desavinences internes. A Centelles, per exemple, del PDECat han sorgit dues llistes, la que encapçala Carme Sayós amb Junts per Catalunya-Centelles després d'unes primàries; i la de Fem Centelles amb l'actual regidora del PDECat a l'Ajuntament Dolors Calm.

On també hi ha hagut una escissió ha estat a ERC de Prats de Lluçanès. La regidora republicana Montse Juvanteny es presentarà amb el nou partit Movem Prats (sota el paraigua d'Independents d'Osona) per desavinences amb el candidat d'ERC i actual alcalde Isaac Peraire. El passat 2014, davant l'opció de dues candidatures, Peraire i Juvanteny van acordar que ell encapçalaria la llista del 2015 i ella la del 2019. Es va trencar l'acord i cadascú encapçala dos partits diferents.

Cal destacar que en aquest poble, de més de 2.500 habitants, totes les 4 llistes que es presenten són independentistes.

D'altra banda, a Santa Eugènia de Berga, també ha nascut una candidatura per un trencament a ERC. Josep Sallent, regidor durant 12 anys, ha abandonat el partit i n'ha creat un de nou fruit del desacord en l'ordre de la llista.  A Santa Eugènia, en total hi ha 5 llistes per un municipi d'uns 2.200 habitants.
 

Consulta totes les candidatures dels municipis d'Osona