Els jutjats de Vic es concentraran en un únic edifici amb una inversió d’1,4 milions

Les obres començaran el primer trimestre del 2020 i duraran un any

L'antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic, a la rambla Hospital.
L'antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic, a la rambla Hospital. | Justícia
Redacció
24 d'abril del 2019
L'antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic es reformarà i es connectarà amb la seu judicial del carrer Bisbe Morgades, segons ha informat aquest dimecres el Departament de Justícia a través d’un comunicat. Això implicarà el trasllat en aquest nou espai del jutjat penal que actualment s’ubica al carrer Doctor Junyent, una seu que darrerament havia rebut crítiques per part del personal judicial pel seu mal estat i perquè no reunia unes condicions mínimes de treball. 

L’acord entre la Generalitat (propietària dels jutjats) i l’Ajuntament de Vic (propietari de l’edifici de la Guàrdia Urbana) preveu que el Departament de Justícia pugui utilitzar l’immoble de manera gratuïta durant 20 anys i, a canvi, el Govern inverteixi 1,4 MEUR en les obres d’adequació. És previst que els treballs comencin el primer trimestre del 2020 i durin un any.

L’edifici de l’antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic, a la Rambla Hospital, ja està parcialment ocupat pel Jutjat número 5. Quan acabin les obres, com que l’espai de la Rambla Hospital i els jutjats del Bisbe Morgades són contigus, quedaran connectats per l’interior. 

A banda de la connexió dels edificis, les obres preveuen la instal·lació d’un ascensor per superar les actuals barreres arquitectòniques. En conjunt, el nou equipament judicial arribarà als 3.304 metres quadrats, prop de 900 més que els actuals.

Pel que fa als espais que tindrà els nous jutjats en destaca una nova zona de custòdia per a detinguts i el disseny de circuits i zones per preservar les víctimes, especialment les de violència masclista. A més, la Fiscalia de Manresa també hi tindrà unes dependències, ja que té competències al partit judicial de Vic. 
Arxivat a