​Prats de Lluçanès homenatja a deportats en camps nazis

Col·loquen llambordes "stolpersteine" en les cases on van viure

Col·locant les llambordes a Prats de Lluçanès.
Col·locant les llambordes a Prats de Lluçanès. | Aj. de Prat s de Lluçanès
Redacció
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:13h
Prats de Lluçanès va homenatjar el passat divendres, 19 d'abril, als pradencs deportats a camps de concentració nazis amb la col·locació de llambordes stolpersteine, "pedres que fan ensopegar", creades per l'artista alemany Günter Demnig.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, les llambordes es van col·locar davant les cases on van viure Melcior Capdevila i Josep Terradellas. Pel que fa a Francisco Rovira, que se'n va trobar informació més tard, es col·locarà en una altra ocasió. Els tres van ser deportats als camps de Mauthausen i Dachau.

Les stolpersteine són llambordes quadrades, de formigó, recobertes d'una fulla de llautó on es graven les dades de les persones empresonades i deportades. Es col·loquen al paviment, davant dels edificis on les víctimes van viure abans de l'empresonament o la deportació. L'acció vol contribuir a recuperar la memòria històrica de Prats, així com retre homenatge a les víctimes, però també als supervivents dels camps de concentració.

A l'acte, a banda del creador del projecte, Günter Demnig, hi van participar el Director del Memorial Democràtic, Jordi Font, l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire i les historiadores Anna Gorchs i Roser Reixach.
 

Una de les llambordes a Prats de Lluçanès. Foto: Aj. de Prat s de Lluçanès

Arxivat a