​Sant Jordi multitudinari a Vic tot i la por de pluja

Places i carrer s'omplen de passejants i parades de roses i llibres en un dia de mercat a la plaça Major

La diada de Sant Jordi, aquest matí a Vic.
La diada de Sant Jordi, aquest matí a Vic. | Josep M. Montaner
Redacció
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:58h
Des de primera hora del matí els carrers de Vic s'han omplert de parades de roses i llibres. Al bell mig de la ciutat, a la plaça, aquestes parades es mesclaven entre les del mercat del dimarts. Fruites al costat de llibres, i roses al costat de planter. Les escoles han sortit en tromba pel centre de Vic ocupant places i carrers i els més petits miraven curiosos la tradició d'aquesta diada.

Aquesta imatge que s'ha diluit a la tarda, quan s'han desmuntat les parades del mercat, i la pluja ha tret el nas. Precisament, un dels grans temors de la jornada ha estat la inestabilitat meteorlògica, ja que s'havien anunciat ruixats. A Vic, però, ha plogut al migdia, quan l'afluència de gent acostuma a ser més baixa, i ha estat intens, però curt.
 

La diada de Sant Jordi, aquest matí a Vic. Foto: Josep M. Montaner


A sobre les taules de les parades dels llibres hi havia gèneres de tota mena, d'autors d'arreu i per a tots els públics. La majoria dels volums són en llengua catalana. Com cada any, no han faltat les carpes de les entitats i els partits polítics, preparats per les eleccions espanyoles de diumenge 28 d'abril, i també per a les municipals del proper maig.

La llegenda del drac, un dels moments més esperats

Un dels moments més esperats de la diada de Sant Jordi per la quitxalla és la representació de la llegenda de Sant Jordi, que ha aplegat centenars de famílies. L'obra ha anat a càrrec de la companyia còmica Coanda espectacles.
 

Maria Dolors Farrés amb el seu llibre «L'hora quieta» a Vic. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a