El «Liceu al territori», la millor manera d'acostar-te a l'òpera

Cinc preguntes amb resposta sobre la iniciativa

El programa «Liceu al territori» acosta l'òpera arreu del país
El programa «Liceu al territori» acosta l'òpera arreu del país | Liceu
NacióDigital
23 d'abril del 2019

Tothom pot gaudir d'una òpera i tothom pot anar, com a mínim, una vegada a la vida al Liceu. La millor manera per fer-ho possible és la iniciativa “Liceu al territori” que ofereix conferències gratuïtes arreu del país i entrades a preus subvencionats a les millors localitats del coliseu barceloní.

A continuació, cinc preguntes amb resposta d'una activitat que enguany coincideix amb el vintè aniversari de la reobertura del Liceu.

1. En què consisteix? És la millor manera d’acostar i de fer gaudir l’òpera a tota la gent de Catalunya.

2. De què es tracta? Un conferenciant es desplaça a la vila per fer una xerrada gratuïta en què explica l’argument, la producció i anècdotes perquè el públic tingui tota la informació i gaudeixi de l’òpera sense perdre cap detall.

3. Quina òpera? El Liceu proposa els millors títols de la temporada amb els millors repartiments, com per exemple, Madama Butterfly, Tosca, Turandot, Aida o Carmen.

4. Assistència a funcions? Ofereixen localitats amb 100% de visió (platea o pisos centrals) amb un descompte únic. Els autocars poden estacionar davant del Liceu per portar i recollir la gent.

5. Com fer que “Liceu al territori” arribi a un municipi o comarca? Es pot trucar al 681 286 787 i assessoren per muntar el “Liceu al territori” al teu poble o ciutat. També es pot demanar informació al mail territori@liceubarcelona.cat.
 

El Liceu celebra enguany 20 anys de la reobertura. Foto: Liceu


Les opinions dels participants al “Liceu al territori”

Eva Leucó, Biblioteca de Taradell
“L'obra (Capuleti e i Montecchi) era del tot encertada perquè l’argument era del tot conegut, amb tot ens va ser molt útil la xerrada prèvia la setmana anterior. La gent va estar contenta amb la visibilitat i l’acústica. Segur que repetirem!”.

Montserrat Garrido, alcaldessa de Sant Pol de Mar
“La facilitat de que puguem parar amb el bus davant facilita molt el que la gent s’animi a venir i com no el preu. Aquesta és una bona feina que heu d’implementar a tot el territori per acostar el bel canto a tothom”.

Núria Ribas, Biblioteca de Sentmenat
“La nostra experiència amb la sortida al Liceu va ser del tot positiva. Algú em va dir fins i tot que ara ja es podia morir perquè havia anat al Liceu. Per part meva t’he de dir que em vaig sentir totalment recolzada en l’organització”.