VÍDEOS Inés Arrimadas busca i troba la foto dels crits a Vic

La visita coincideix amb l'anunci dels candidats que encapçalaran les llistes de Ciutadans a les municipals a Vic, Manlleu i Torelló

Arrimadas ha fet el seu acte polític al centre d'una plaça Major gairebé buida
Arrimadas ha fet el seu acte polític al centre d'una plaça Major gairebé buida | Josep M Montaner
18 d'abril del 2019
Actualitzat el 19 d'abril a les 18:39h
Inés Arrimadas torna de Vic amb la imatge que buscava: la d'escridassades i insults en plena campanya electoral. Una foto que ha trobat en un acte llampec que només l'ha mantingut mitja hora justa als carrers de la ciutat, i tot i la indiferència generalitzada amb què l'han rebut els veïns de la capital osonenca.

La líder de Cs a Catalunya i candidata del partit per Barcelona a les eleccions del 28-A ha començat la seva veloç visita de campanya a Vic amb una passejada pel centre de la ciutat, envoltada d'un seguici d'uns 20 dirigents del partit i una altra vintena de periodistes, i amb els carrers pràcticament vuits al seu pas -avui és dia festiu a Vic-. Posteriorment, ha fet unes declaracions al bell mig d'una plaça Major també gairebé buida i amb poc més gent que la seva comitiva i la premsa. Hi havia una cinquantena de manifestants.

Les declaracions d'Arrimadas han estat transmeses en streaming per Cs, i la realització del partit ha mantingut un pla tancat de l'acte, de tal forma que no s'hi apreciava que la plaça era buida gairebé en la seva totalitat. Se sentien, però, els insults als que la cap de llista per Barcelona de la formació unionista anava fent referència.


Tot i la indiferència generalitzada, doncs, la líder de Cs sí que ha trobat, no obstant, el que buscava: grups reduïts de persones que hi han sortit al pas i l'han escridassat, amb consignes com ara "puta Espanya", "ja ha vingut la mona", "Vic serà la tomba del feixisme" o "Vosaltres feixistes sou els terrioristes". 

També s'hi han escoltat càntics contra el líder de Cs, Albert Rivera, entre els quals ha sobresortit un repetit "Rivera paga la coca". Ella s'ha erigit en defensora "del 22% de vigatans que no voten opcions independentistes" i que, segons ha dit, pateixen un setge.
L'inici de l'acte estava fixat per a les 12h, però un quart després de l'hora prevista la líder de Cs encara no s'hi havia presentat. La visita d'Arrimadas ha generat ben poca expectació a la ciutat malgrat que dimecres a la nit es preparaven actes de protesta.

L'acte d'Arrimadas coincideix amb l'anunci dels candidats que encapçalaran les llistes de Ciutadans a Vic, Manlleu i Torelló. Jaume Amargant va de número 1 a la capital d'Osona, Francisco Javier Jiménez, a la de Manlleu, i Pere Colomer, a Torelló. Actualment el partit unionista no té cap regidor a la comarca. El 21-D va obtenir més del 13% dels vots a Vic.

La darrera vegada que va visitar Vic va ser rebuda a crits. La representant de la formació taronja va organitzar una trobada amb premsa, després que l'Ajuntament de Vic no els donés permís per celebrar un acte, ja que estava fora de campanya electoral. Des de Ciutadans, es criticava que dies enrere s'hi havia celebrat l'acte de suport a la política vigatana a l'exili, Marta Rovira. Aquest estava organitzat pel Moviment 30/03.
Arxivat a