Josep Sallent abandona ERC i crea un nou partit d'independents a Santa Eugènia de Berga

Dels cinc militants de la formació republicana, tres han anat a la nova formació

Josep Sallent i Roser Nadal, dos dels membres d'ERC que han format el nou partit a Santa Eugènia.
Josep Sallent i Roser Nadal, dos dels membres d'ERC que han format el nou partit a Santa Eugènia. | Josep M. Montaner
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:48h
Josep Sallent, regidor d'ERC a Santa Eugènia de Berga, ha abandonat el partit i ha creat un nou partit d'independents, sota el paraigua d'Independents d'Osona. En declaracions a Osona.com, el candidat, que encapçalarà Independents per Santa Eugènia, apunta que ja tenen un nou projecte i les 11 persones de la llista "a punt". Dels 5 militants d'ERC, tres han anat al nou partit (com Roser Nadal), i dos més s'han quedat al partit republicà.

Sallent ha estat regidor del partit republicà durant 12 anys (4 al govern i 8 a l'oposició). Encapçalava la formació en els darrers comicis. De les diverses formacions que han anunciat que es presenten, és l'únic que ha estat dins l'Ajuntament.

L'ordre de la llista d'ERC, el desacord

El motiu pel qual Sallent ha decidit per fer un nou partit ha estat el desacord en l'ordre de la llista d'ERC. Després que el partit republicà fes una coalició amb un grup de persones independents, se'ls va fer anar en els darrers llocs de la candidatura (a ell i Roser Nadal). "Vam demanar que dos membres i militants d'ERC estiguessin els números 5 i 6 de la llista", recorda Sallent.

Davant la negativa, han abandonat el partit i n'han creat un de nou. "Esquerra era el mecanisme per treballar pel poble", diu el candidat, que ara aposta per un nou partit.

La llista d'ERC a Santa Eugènia està encapçalada per Naiara Puchades, que va ser la més votada en les primàries, per davant de Sallent.

Disposats a sumar

Sallent té clar que el panorama post eleccions municipals a Santa Eugènia serà divers. Amb aquest grup es confirma la quarta llista de Santa Eugènia de Berga. A més d'ERC, les altres dues són Junts per Santa Eugènia amb Xevi Fernández i SOMSEB amb Daad J. Bellafont.

El candidat remarca que "amb totes les llistes que hi haurà, s'haurà de treballar amb grup, coalicions o pactes". En aquest sentit, "estem disposats a parlar amb tothom", diu.

Actualment, CiU i ERC són els únics que tenen representació actualment a l'Ajuntament (7 CiU i 4 ERC). L'alcaldessa del municipi és Anna Franquesa (PDECat), que no es presenta a la reelecció després de 8 anys al càrrec.