​Territori amplia el servei d'autobús que uneix Prats de Lluçanès i Vic

Es passarà de quatre a deu expedicions diàries els dies laborables

Redacció
16 d'abril del 2019
El Departament de Territori i Sostenibilitat millorarà, a partir de dimarts 23 d'abril, el servei de bus que connecta les poblacions de Prats de Lluçanès i Vic. S'ampliarà l'oferta amb dues noves expedicions d'anada i quatre de tornada, passant de dues a quatre expedicions d'anada i de dues a sis de tornada de dilluns a divendres feiners. Les millores afavoriran els alumnes d'institut que estudien a Vic, atès que s'afegeixen dues noves expedicions, una que arribarà a Vic a les 7.45 h, 15 minuts abans del començament de l'horari d'inici de classes; i una altra a les 15.00 h, que portarà als alumnes cap a Prats de Lluçanès un cop finalitzada la jornada lectiva. A més, en aquesta línia es reforçaran els serveis al llarg del dia per donar una millor cobertura a les necessitats dels habitants de Prats i Olost.

En paral·lel, a partir del dia 2 de maig, hi haurà un nou servei entre diferents poblacions que conformen el Consorci del Lluçanès. El servei, que serà a demanda, tindrà quatre recorreguts, uns horaris prefixats i funcionarà de dimarts a divendres feiners i els diumenges, que és dia de mercat a Prats de Lluçanès, a excepció de l'agost. Els nous recorreguts uniran Prats amb Olost, Sant Martí, Riera de Merlès i Alpens.

El servei es farà amb un vehicle de vuit places i l'usuari podrà fer la reserva abans de les 6 de la tarda del dia anterior, per telèfon i aplicació web. Per primera vegada, i amb l'objectiu de modernitzar i digitalitzar el transport a la demanda, la reserva també es podrà fer a través de l'App de l'operador, en aquest cas el Grup Sagalés.

Per tal de donar a conèixer el funcionament del nou servei a demanda, hi haurà un bus gratuït diumenge 5 de maig per a tots els usuaris que el vulguin fer servir.
Arxivat a