Eleccions municipals 2019

Ciutadans escull Jaume Amargant com a cap de llista a Vic

El candidat va anar de número 4 per CiU a les municipals de 2015 a Sant Vicenç de Torelló

per Redacció, 16 d'abril de 2019 a les 11:24 |
María Ángeles Granados, Jaume Amargant i Gloria Pastor | Cs
Ciutadans ja té candidat a l'alcaldia de Vic per a les properes eleccions municipals. Es tracta de Jaume Amargant, de 55 anys, natural de Borgonyà (a Sant Vicenç de Torelló) i que viu a la capital d'Osona fa 18 anys. Osona.com ja va avançar que els caps de llista a Osona -Manlleu i Torelló- es farien públics aquesta setmana.

Tal com explica la formació en un comunicat, és llicenciat en Ciències Antropològiques a l'Autònoma de Yucatán (Mèxic) i té un màster d'Antropologia Social per la UAB. A Mèxic va colaborar en diverses ONG i projectes relacionats amb la seva formació. En l'àmbit local també va crear el primer arxiu documental d'imatges històriques de Borgonyà.


El 2015 va formar part de la candidatura de Convergència i Unió (CiU), com a número 4, a las eleccions municipales de Sant Vicenç de Torelló. Actualment alterna els seus estudis antropològics mentre treballa de vigilant de seguretat al Museu Episcopal de Vic.

"Sense símbols ni missatges partidistes"

Segons el comunicat, Amargant es compromet a treballar per unes institucions públiques "sense símbols ni missatges partidistes, compromès amb el respecte i la legalitat vigent".

Entre altres coses, proposa un programa de promoció econòmica per dinamitzar els barris econòmicament i socialment; millorar els equipaments culturals, esportius i d'oci de barris com El Remei, Horta Vermella, Serra de Sant Ferm o Plaça d'Osona; i un estudi exhastiu de les barreres arquitectòniques.


També considera prioritari que es doti de millors mitjans i més recursos a l'Hospital de Vic; que es regularitzi el sector carni; que es construeixi més habitatge de protecció oficial i es lluiti contra l'ocupació il·legal; o que es fomenti una economia circular.

Cs a Vic, una punta de llança per la resta de municipis

Gloria Pastor i María Ángeles Granados acompanyaran a Amargant com a número 2 i 3 a la llista. Pastor, de 21 anys, és nascuda a Vic i està estudiant el grau de Relacions Laborals a la facultat de Dret a la Pompeu Fabra. És afiliada de Ciutadans des del 2016 i forma part de la junta directiva del partit a Vic.

"Un dels objectius a curt i mig termini és consolidar el projecte liberal, progressista i constitucionalista de Cs a la capital d'Osona perquè es converteixi en una punta de llança a la resta de municipis de la comarca", diu Pastor. En aquest sentit, remarca que la gent "cada vegada té menys por" a mostrar el seu desacord davant el procés i tesis independentistes, "el primer símptoma de canvi".

Per la seva banda, Granados, de 47 anys, és nascuda a Granada, però resideix a Vic des de fa 20 anys. És llicenciada en Dret per la Universitat de Granada i remarca que la formació taronja "pot enriquir el debat polític de la ciutat, ja que sempre és positiva i ajuda a aconseguir uns ajuntaments amb un major nivell d'empatia i tolerància cap a la diversitat de pensaments i postures polítiques".

 

Participació