Juvanteny crea un partit independent a Prats després d'abandonar ERC

Ferran Chacón i Xavier Serrat, també vinculats amb Esquerra, formen part de la llista de Movem Prats

Montse Juvanteny
Montse Juvanteny | Aj. Prats de Lluçanès
15 d'abril del 2019
Actualitzat el 16 d'abril a les 8:27h
Montse Juvanteny es presentarà a les municipals del proper maig amb el nou partit Movem Prats (sota el paraigües d'Independents d'Osona). D'aquesta manera, l'actual regidora de Promoció econòmica a l'Ajuntament de Prats i que anava de número 2 amb Isaac Peraire (ERC) a les passades eleccions del 2015 passa a ser una de les candidates al municipi.

Tal com explica a Osona.com, Juvanteny s'ha decidit presentar després que Peraire trenqués l'acord del 2014. Llavors, el pacte establia que, davant l'opció de dues candidatures a ERC, ell encapçalaria la llista del 2015 i ella la del 2019. Amb l'anunci de la intenció de Peraire de repetir, Juvanteny va abandonar l'executiva local.

L'actual alcalde va ser l'únic que va presentar candidatura a les primàries i va obtenir la unanimitat dels vots de l'assemblea. En una entrevista a Osona.com, remarcava que "cap acord està per sobre d'una assemblea de militants".

Abandona ERC; presenta llista i programa

D'aquesta manera, Juvanteny abandona ERC, després de 16 anys de militància. I ho fa disgustada perquè "no s'ha complert l'acord" i tampoc s'ha intervingut en el procés, com es va fer el 2014.

Tot i això, la candidata encara el repte "amb ganes" i perquè ha trobat el suport d'un conjunt de persones per fer el pas. Es tracta d'una llista "diversa" que està integrada per persones vinculades amb diverses entitats culturals i esportives. Entre aquests destaquen Ferran Chacón (2) i Xavier Serrat (suplent número 1, 12 a la llista), que havien format part de candidatures anteriors d'ERC.

Pel que fa al programa, la candidata apunta que es recull l'opinió dels veïns de Prats i avança que "hi ha una preocupació en temes de mobilitat". En aquest sentit, remarca que un dels seus punts del programa anirà en aquest sentit: corregir les mesures que ha portat a terme l'actual equip de govern que no han estat "satisfactòries per a tothom".

Quant al balanç del mandat actual, Juvanteny apunta que "com a govern, hem fet coses bé, d'altres que es poden fer diferent i d'altres que cal millorar".

Quatre candidatures

Amb Movem Prats, al municipi ja hi ha confirmades almenys quatre candidatures (ERC, Junts per Prats, RAP i Movem Prats). A les eleccions del 2015, ERC va superar amb només 152 vots a CiU, desbancant l'alcalde de CiU Lluís Vila. Actualment, dels 11 regidors de l'Ajuntament de Prats, 6 són d'ERC i 5 de CiU.

Llista de Movem Prats
1. Montserrat Juvanteny Canal
2. Ferran Chacón Gost
3. Sandra Arufe Mercadal
4. Victòria Casas Tauste
5. Joan Rota Font
6. Assumpció Manubens Costa
7. Roger Subirà Lara
8. Roser Riera Escamilla
9. Estel Arcalís Guiu
10. Jordi Pedragosa Pla
11. Natàlia Vilà Vilà
12. Xavier Serrat Gimenez
13. Albert Amorós Llumbart
14. Moisès Herrera Crispí
15. Manuela Martínez Tinoco
Arxivat a