Marçal Ortuño (ERC-JpT) presenta «una candidatura de poble» per «fer possible el canvi» a Torelló

Núria Montanyà, Xevi Lozano, Elisabet Viñas, Adrià Jaumira i Mercè Faja formen part de la llista

La presentació de la candidatura d'ERC-Junts per Torelló
La presentació de la candidatura d'ERC-Junts per Torelló | ERC-JpT
Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:25h
ERC-Junts per Torelló (ERC-JpT) va presentar aquest dijous la candidatura que acompanyarà Marçal Ortuño a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Tal com explica la formació en una nota, el nou candidat va donar a conèixer les 27 persones que formen part de la llista. Entre els 10 primers llocs, hi ha Núria Montanyà, comissària general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya; Xevi Lozano, regidor d'ERC-JpT des del 2011 i regidor de Joventut, Participació i Medi Ambient del 2012 al 2015; Elisabet Viñas, Adrià Jaumira, Mercè Faja, David Sánchez, Lídia Truñó, Marc Tienda, portaveu de les JERC, i Montse Tort, secretària de Finances d'ERC i membre del Consell de l'Esport.

Ortuño va descriure la llista com "una candidatura de poble" i remarcant que havia fet el pas pel "gran equip i el gran projecte" i "perquè Torelló necessita un canvi que ERC-JpT pot i vol liderar". Per la seva banda, Núria Montanyà, la número 2, va explicar que el s'ha configurat un "projecte plural i amb bones propostes" amb la partició de "gent diversa implicada en el teixit associatiu de Torelló i que s'estima al poble"

El fins ara regidor i cap de llista d'ERC-JpT, Jordi Casals, que passa el relleu a Ortuño, tanca la llista en la 17a posició, i Lluís Sabatés, regidor des del 2007 i regidor d'Educació del 2012 al 2015, tanca la dels suplents en el 27è lloc. Casals va posar en valor la feina feta i va situar la coalició republicana com l'alternativa de govern "més necessària que mai, a l'Ajuntament de Torelló". Marta Rovira, secretària general d'ERC exiliada a Suïssa, va ser present a l'acte des de la distància a través d'un missatge de vídeo.

Actualment l'Ajuntament de Torelló està format per 7 regidors de CiU, 3 de ERC-Junts per Torelló-AM, 3 de la CUP, 2 de FEM Torelló, i 2 del PSC. Santi Vivet (CiU) ha governat amb el suport de Fem Torelló aquest mandat i no opta a la reelecció. Així doncs, segur que Torelló tindrà nou alcalde. De moment, s'ha donat a conèixer la de Junts per Catalunya (Neus Codina) i els d'ERC (Marçal Ortuño), la CUP (Francesc Manrique), el PSC (Joan Carmona). Fem Torelló no es presentarà a les municipals i Ciutadans encara no ha confirmat el candidat.

La llista d'ERC-Junts per Torelló

1. Marçal Ortuño
2. Núria Montanyà
3. Xevi Lozano
4. Elisabet Viñas
5. Adrià Jaumira
6. Mercè Faja
7. David Sánchez
8. Lídia Truñó
9. Marc Tienda
10. Montse Tort
11. David Sala
12. Montse Benedé
13. Nil Coll
14. Mariona Codina
15. Enric Xicoy
16. Berta Faro
17. Jordi Casals

18. Fina Baena
19. David Ramon
20. Cristina Sala
21. Jordi Ricart
22. Helena Angrill
23. Toni Cubí
24. Sole Álvarez
25. Pere Surribas
26. Dolors Bardolet
27. Lluís Sabatés
Arxivat a