Tot allò que has de saber del Mercat del Ram de Vic

La tradicional fira estrena una marató de signatures de llibres d'una quarantena d'escriptors a la rambla del Passeig

El Pavelló ramader, en una imatge d'arxiu.
El Pavelló ramader, en una imatge d'arxiu. | Víctor Castelo
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:49h
El Mercat del Ram arriba a Vic aquest divendres. Del 12 al 14 d'abril, els carrers de la ciutat s'omplen de tot tipus d'activitats comercials, lúdiques, culturals i esportives, sense perdre l'essència agrícola i ramadera de la fira. Quines són les activitats destacades d'enguany?

1) Llibres al Passeig

Enguany el certamen posa l'accent en la cultura i estrena una mostra de llibres a la Rambla del Passeig. La iniciativa "Dissabte de Rams i Llibres" està organitzada per les set llibreries de Vic i Òmnium, i reuneix una quarantena d'escriptors d'arreu a Vic en una marató de signatures. Destaquen autors com Jordi Lara, Irene Solà, Toni Soler, Llucia Ramis i Victor Amela. L'horari de signatures és d'11 a 14h. i de 17 a 20h.
 

Llibreters i organitzadors de l'acte «Dissabte de Rams i Llibres» Foto: Carles Fiter



2) Cavalls a la plaça

Les demostracions eqüestres fan el salt a la plaça Major de Vic el dissabte a la tarda. La novetat és que feia vuit anys que no es podia veure la mostra al bell mig de la ciutat. Els espectacles de cavalls fins ara s'havien concentrat únicament a la zona esportiva. Entre les modalitats es podrà veure horseball, volteig, enganxe i doma en llibertat.

3) Concursos i ramaderia

La ramaderia segueix sent l'eix central del mercat. Hi ha el tradicional 15è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus -dissabte el matí- i el Concurs de Canals Porcines. El Premi Especial Osona també reconeixerà la tasca del sector porcí i el compromís per una gestió responsable.
 

Mercat del Ram de Vic Foto: Josep M. Costa


El recinte firal d'El Sucre acull, un any més, la Casa de Pagès, per posar en valor els aspectes de la vida al camp, a través d'activitats i exposicions. D'aquesta manera es vol fomentar el coneixement en els infants de l'activitat agrícola i ramadera.

4) Gastronomia

La gastronomia també té un pes important en la fira, i al passeig s'hi torna a instal·lar l'Espai Terra i Cuina, que organitza una mostra de cerveses catalanes i una carpa amb degustacions i àpats especials, a més d'actuacions i concerts per a tots els públics.

5) Globus, turisme i pintura

Durant aquests dies, els globus sobrevolen la plana de Vic. El Club Català de Globus fa més de trenta anys que organitza l'International Mercat Ram Ballon Trophy, en el qual hi participen equips d'arreu del món.

A la rambla del Passeig, també hi ha la Mostra de Turisme d'Osona i, durant el dissabte al matí, Vic també acollirà el concurs de pintura ràpida.
 

Consulta tot el programa

 

Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram Foto: Joan Parera

Arxivat a