Els Avis per la Llibertat de Vic, molestos pel tracte al Parlament

El moviment Taca d'Oli entrega un manifest als partits independentistes que reclama prioritzar els interessos de país

Les Àvies i Avis de la plaça de Vic per la Llibertat, al Parlament de Catalunya.
Les Àvies i Avis de la plaça de Vic per la Llibertat, al Parlament de Catalunya. | Cedida
11 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:08h
Aquest dimecres uns 300 avis d'arreu de Catalunya del moviment Taca d'Oli (format pels Avis per la Llibertat) van anar fins al Parlament de Catalunya per entregar un manifest a les formacions independentistes. El text reclama prioritzar els interessos de país per damunt dels del partit. Entre aquests manifestants, hi havia els Avis per la Llibertat de Vic que han mostrat el seu enuig pel tractament rebut.

El malestar ve, sobretot, perquè el moviment tenia previst fer l'acte a davant del Parlament i els van desplaçar 400 metres enllà envoltats de tanques, a més d'un desproporcionat desplegament policial. Segons els organitzadors, l'acord a què s'havia arribat amb els parlamentaris era entregar el manifest a fora el Parlament.

En declaracions a Osona.com, Joan Bassaganya, Maria Rosa Llimós i Dolors Bruguera critiquen que se'ls va acollir "bastant malament". "Ens han tractat com si fóssim criminals", diu una de les àvies, referint-se a les dues furgones de la BRIMO i un helicòpter que sobrevolava la zona. Tot i això, finalment, el president de la Generalitat Quim Torra els va anar a rebre i es va disculpar.


Durant la seva intervenció, Torra els va garantir que "la implementació de la república" és el seu únic objectiu polític i que cal fer-ho "determinats i serens". Davant del Parlament, el col·lectiu li va fer entrega del manifest que Torra subscriu "des de la primera fins a l'última lletra". El president també els va traslladar que és "important" que hi siguin i que suposen "un exemple pel país, pels fills i pels nets".

També els va donar un missatge "d'esperança": "Ens en sortirem, guanyarem perquè estem al lloc correcte de la història, estem defensant els drets de la llibertat". "Ho vam fer junts i ho tornarem a fer junts", va dir.

Arxivat a