Sector carni

La UGT denuncia Grupo Jorge a Inspecció de Treball per la suposada cessió il·legal de 1.400 treballadors

El sindicat vol que treball obri una investigació per determinar si Axparia Trade – l’empresa subcontractada- estaria actuant com una empresa pantalla

per Redacció, 11 d'abril de 2019 a les 09:31 |
L'escorxador de Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sindicat UGT FICA ha interposat una denúncia contra Grupo Jorge a Inspecció de Treball per cessió il·legal de treballadors a l’escorxador de Santa Eugènia de Berga. Ha denunciat que les empreses mercantils Le Porc Gourmet i Axparia Trade estan subcontractant de manera fraudulenta les 1.400 persones que treballen a l’escorxador i que provenien de les falses cooperatives. El sindicat critica que Axparia Trade – l’empresa subcontractada- no tingui mitjans propis per realitzar cap activitat de manera independent. I també acusa Le Porc Gourmet d’exercir el poder d’organització i direcció per executar l’activitat dels treballadors dins l’escorxador, sense actuar com a responsable directe. L’objectiu del sindicat, segons han explicat a l’ACN, és aconseguir que els treballadors passin a formar part de Le Porc Gourmet i de Grupo Jorge, “l’empresa per la qual treballen realment”.

El sindicat també ha criticat Inspecció de Treball perquè considera que davant aquest situació de “frau” hauria d’haver actuat d’ofici i obrir una investigació. Per UGT, “la lluita pot ser llarga però el frau és molt evident” i confien que finalment l’empresa acabarà internalitzant els treballadors. 


El sindicat també ha desaprovat l’acord a què es va arribar a l’estiu entre Grupo Jorge i el sindicat CCOO. El pacte presumia la incorporació a l’empresa els treballadors de les falses cooperatives –primer a través d’una empresa mercantil però sense data límit d’incorporació a Grupo Jorge-, cosa que creuen podria haver suposat l’estalvi d’una sanció que rondaria els 40 MEUR si es té en compte tots els mesos d’antiguitat dels treballadors per qui l’empresa no hauria cotitzat. 

UGT també ha presentat la mateixa denúncia pels treballadors d’Axparia a l’escorxador Fortune Pig (Mollerussa), propietat del Grupo Jorge. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació