Les llibreries de Vic avancen el Sant Jordi pel Mercat del Ram

Una quarantena d'autors participen en una marató de signatures aquest dissabte

Llibreters i organitzadors de l'acte «Dissabte de Rams i Llibres»
Llibreters i organitzadors de l'acte «Dissabte de Rams i Llibres» | Carles Fiter
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:03h
Una quarantena d'autors signaran llibres aquest dissabte, 13 d'abril, a la rambla del Passeig de Vic. La iniciativa "Dissabte de Rams i Llibres" està emmarcada en les activitats del Mercat del Ram, que se celebra del 12 al 14 d'abril. D'aquesta manera el certamen dedicat a la tradició agrícola i ramadera de la comarca, posa l'accent a la cultura, a pocs dies de Sant Jordi.

"Dissabte de Rams i Llibres" està organitzat per les set llibreries de la ciutat (Muntanya de Llibres, Llibreria Foster & Wallace, El Petit Tresor, Llibreria Anglada, El Cafè de les Lletres, Llibreria Mater i Abacus), i Eumo Editorial i Òmnium Cultural. El portaveu de les llibreries, Xevi Cortacans, ha remarcat, aquest dimecres en una roda de premsa, que el programa d'autors és "molt complet".

La idea del projecte va sorgir en veure que Sant Jordi queia poc després de Setmana Santa, "vam decidir avançar-nos i fer una activitat conjunta", ha afegit Cortacans.

La iniciativa també compta amb el suport del Casino de Vic i l'Ajuntament de Vic. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Susagna Roura, apunta que "serà un èxit perquè té tots els ingredients per ser-ho". "Avancem el Sant Jordi i Vic serà la capital del llibre", remarca.

De Solà a Soler, en una marató de signatures

Els passejants s'hi podran trobar autors reconeguts, des de l'àmbit local i coneguts arreu, com Jordi Lara i Irene Solà; o de nacionals, com Toni Soler, Llucia Ramis i Victor Amela. Els llibreters han coincidit en què és una oportunitat per la gent de Vic perquè no s'han de desplaçar a Barcelona per tenir contacte amb els autors. "Tot el que no passa a Barcelona per Sant Jordi no existeix", ha remarcat Cortacans.

La "marató de signatures" anirà de dos quarts d'11 del matí a les 8 del vespre amb una pausa al migdia (de 14 a 17h). L'estand estarà situat a prop de l'escenari de la rambla del passeig de Vic, a l'altra banda de la Mostra de Turisme. "És una activitat per al gran públic, perquè s'ho trobi voltant pel Mercat del Ram", ha afegit.

Cortacans ha explicat que han trobat "la predisposició total" de les editorials per participar en l'acte, sobretot perquè han vist amb bons ulls que hi col·laborin totes les llibreries de Vic. La intenció és que "Dissabte de Rams i Llibres" tingui continuïtat i es pugui celebrar de cara els propers anys. "Potser quedarà més a prop o més lluny de Sant Jordi", ha conclòs el portaveu.
 

Consulta tot el programa

Arxivat a