Clàudia Galicia, campiona de la copa del món d'esquí de muntanya

La torellonenca replica l'èxit de Mireia Miró de 2011

Clàudia Galicia en plena competició a Madonna di Campiglio
Clàudia Galicia en plena competició a Madonna di Campiglio | ISMF Press
Redacció
08 d'abril del 2019
Aquest cap de setmana Clàudia Galicia ha tancat la seva trajectòria a l'elit com a esquiadora de muntanya completant una temporada espectacular en què s'ha proclamat campiona del món i tricampiona d'Espanya. A Madonna di Campiglio tenia una oportunitat per arrodonir aquest palmarès i no ho ha desaprofitat: la torellonenca s'ha proclamat campiona de la copa del món d'esquí de muntanya.

L'èxit que ressegueix el fil del triomf de Mireia Miró l'any 2011 ha arribat després de tres proves a l'estació italiana en què Galicia no ha pogut apropar-se a les places de podi. Després de quedar fora de la final en la modalitat d'esprint, la catalana va sumar els punts que necessitava per guanyar la general amb un setè lloc a la cursa vertical i una onzena posició a la cursa individual: "Guanyar la general de la Copa del Món era un somni, un objectiu, però sabia que era molt complicat. Un any havia sigut segona i un altre tercera. Aquest cop ho he lluitat fins al final així que estic molt satisfeta d'endur-me aquesta copa. Ara toca descansar després d'una temporada molt llarga".

Clàudia Galicia va llaurar el seu triomf final en les tres primeres curses de la temporada, on va assolir sis medalles de plata consecutives que la van situar per davant de la resta de rivals. La polivalent esportista que ara ja mira cap a la BTT ha sigut l'única capaç de pujar al podi de les tres modalitats de la copa del món aquesta temporada, mostrant la seva fortalesa dalt dels esquís.

Clàudia Galicia tanca una etapa de gran èxit com a esquiadora i abandona un esport que l'ha vist créixer temporada rere temporada fins a convertir-se en una de les millors especialistes del món. Ara arriba el torn de la bicicleta de muntanya i de nous reptes vitals i professionals.